Zobni implantati

Nekoč, to, da nisi imel zob ni bilo ozdravljivo. Danes pa imamo nov način ukrepanja proti brezzobosti. Več o tem si lahko preberete na http://www.kirurgija-debevc.si/zobni-implantati/

Cena seveda ni nizka in žepu prijazna, se pa lahko precej razlikuje. Pogosto vprašanje je, od kod toliko cenovnih razlik na trgu. Ljudje pogosto mislimo, da je pri nas kakobovost manjša, cena pa višja. Zato se potem odločimo za zdravljenje v tujini, kar se kasneje izkaže za še dražjo opcijo. V ceno so vštete storitve del stroška pa so tudi zobni implantati. Cene teh implantatov so različne.

Zobni implantati se proizvajajo v večjih tovarnah tudi manjših podjetjih. Titan jim je skupna lastnost. Velike razlike pa so vsadki. Kaj sploh so zobni implantati? To so nadomestki korenine manjkajočega zoba, je le del, ki se nahaja v kosti. Na implantat lahko namestimo razne nadomestke. Nujni o rentgenski posnetki, ki omogočijo varen poseg.

zobni implantati

Za zobni implantat se odločimo kadar nam manjka en ali več zob, da bi preprečili brušenje in poškodbo drugih zob. Lahko nosimo tudi protezo.

Tako izboljšamo kvaliteto življenja. Kost po kirurškem posegu tesno braste vsadkovo površino, tako prevzame vlogo korenine in omogoča rehabilitacijo zobovja. Implantat potem nadgradimo s prevleko, več jih pa povežemo z mostičkom ali pa namestimo zobno protezo.

Kaj pa življenjska doba? Raziskave kažejo, da je odstotek preživetja okoli 90% še 10 let po posegu. Največje število zapletov se zgodi v prvem letu. Strah pred vstavitvijo je le odveč. Razmisliti moramo, h kateremu kirurgu iti, posvetovati se moramo, opraviti rentgenske slike, pogledati na svoje finance, seveda pa obstajajo še druge možnosti. Zobni implantati niso nujno prva izbira. Sodelovanje med pacientom in zobozdravnikom je pomembnejše kot pa izvedba posega. Vstavljajo jih lahko ne glede na starost. Poseg tudi ni boleč, saj dobite anestezijo, zahteva pa manjši  obseg prekinitve v dlesni, odvisno od primera. Ključna pa je ustna higiena, ta varuje oziroma ohranja vsadke.