USB ključki za vsak žep

USB ključek nam lahko pride prav na vsakem koraku. Nanj lahko shranimo slike, videoposnetke, glasbo ter ostale dokumente, saj varnostna kopija nikoli ne škodi. Prav tako jih lahko uporabljamo za kopiranje oz. prenašanje vsebine med več računalniki. Ker so USB – ji tako majhni, jih lahko preprosto shranimo v žep ali denarnico, kjer nam bodo vedno pri roki. Oglejte si ponudbo v naši prodajalni ter izberite ključek, ki bo odgovarjal vašim željam ter potrebam.

USB ključki

USB ključki se med seboj razlikujejo glede treh bistvenih lastnosti: velikosti, hitrosti prenašanja dokumentov ter varnosti shranjenih datotek. Sicer pa se razlikujejo tudi glede na oblike, velikosti, materiale ter barve, znamke in, ne nazadnje, ceno. Nekateri imajo tudi pokrovček, ki ključek še dodatno zavaruje pred poškodbami in umazanijo. Ta vam bo prišel prav, če ključek pogosto prenašate s seboj. Nekateri USB ključki so odporni tudi na vodo.

Svetujemo vam, da izberete ključek s čim boljšo zmogljivostjo prenašanja datotek. Od tega je namreč odvisno, kako hitro se bodo datoteke z računalnika prekopirale na ključ. To je še posebej pomembno pri prenašanju velikih vsebin naenkrat. Pozornost posvetite tudi izbiri prostora, ki ga USB ključki nudijo za shranjevanje različnih vsebin. Izbirate lahko med ključki, ki nudijo le nekaj GB prostora, pa tudi med takšnimi, na katere boste lahko shranili nekaj deset, ali celo sto, GB dokumentov.

Kljub temu, da so USB ključki tako priročni ravno zato, ker so majhni, vam odsvetujemo nakup miniaturnega ključka. Črn, zelo majhen ključek se bo v globini denarnice kar skril, vi pa se boste obupano spraševali, ali ste ga kje pomotoma izgubili. Priporočamo vam nakup ključka živahnih barv, saj je na vseh podlagah bolj opazen.

Za občasno prenašanje vsebin iz enega na drugi medij, običajno zadostujejo že ključki nižjih cenovnih razredov. Če pa ga uporabljate za shranjevanje zelo pomembnih dokumentov, vam svetujemo, da zanj odštejete nekoliko več.