Tek je zdrav za naše telo

Se ukvarjate s kakšnim športom ali drugo dejavnostjo, ki je povezana s telovadbo? Vemo, da je gibanje zelo priporočljivo in zdravo za naše telo. To je premalo, če gremo vsak dan peš v službo in potem doma nekaj delamo na vrtu. To ni športna aktivnost. Če pogledamo malo okoli lahko vidimo, da se vedno več mladih in prav tako starejših ukvarja s tekom. Tek je zelo zdrav, čeprav mnogi rečejo, da nimajo kondicije. Rekreacija – tek je za vsakogar, začeti morate počasi in vedno podaljšujete dolžino oziroma kilometre. Kako se z tekom začeti ukvarjati pa v nadaljevanju.

Ko slišimo tek, si marsikdo reče to ni za mene, saj nimam moči. Sem tudi ena izmed teh, ker sem že koliko krat rekla, da se bom začela s tekom ukvarjat, ampak si vedno premislim. Kot prvo samo besede so res premalo, moraš poskusit. Kateri se še nikoli ni ukvarjal s tekom ne more takoj preteči npr. 5 kilometrov. Prav tako se tukaj ne teče ne vem kako hitro, ampak moraš izbrati nek počasen tempo za začetek. Naprej si izberite eno kratko progo in ni nujno, da jo v celoti pretečete, lahko zmes tudi hodite. Prav tako počasi začnite tečti in ta tempo naj je do konca. Drugič bo tek že boljši, daljši in prav tako tempo hitrejši.

tek

Tek ni, da bi šli kar v kavbojkah in natikačih. Vemo, da je to rekreacija oziroma šport, zato se oblecite v športna oblačila. Katera so to morate sami vedet, ker vsakem ustrezajo drugačna oblačila. Prav tako športna obutev. Se dobijo prav copati za tek, da vas ne bodo bolele noge. Stanejo ti copati malo več, ampak se splačajo. Ko boste začeli s tekom, bo tek postal vaša rutina. Seveda sama nimam izkušenj, poznam pa kar precej ljudi. Mogoče bo tudi meni kdaj uspelo, prav tako želim, da tudi vam enkrat uspe.