Suhe oči lahko s kapljicami odpravite na popolnoma naraven način

Suhe oči so neprijeten problem, s katerim se sooča kar veliko število ljudi. Najbolj pogosto se težava pojavlja pri posameznikih, ki nosijo kontaktne leče ali pa so podvrženi določenih kroničnim boleznim. S suhimi očmi se lahko spopadamo tudi v obdobjih bolj suhega ozračja, cvetenja ali na delovnem mestu, po večurnem gledanju v računalniški zaslon. Danes vam razkrivamo, kaj je dobro vedeti o suhih očeh in kako si pomagati, saj je težava lahko dokaj neprijetna in moteča.

suhe oči

Zakaj pride do nastanka suhih oči?

Dva najpogostejša razloga za suhe oči sta zmanjšano nastajanje solz in spremembe v sestavi solznega filma. Njegova naloga je, da učinkoviti ščiti oko – v primeru, da pride do sprememb, pa ta svoje funkcije ne opravlja več dovolj dobro, kar vodi v nastanek težav s suhimi očmi. Zelo pogosto se s tem problemom soočajo starejši ljudje, saj z leti pride do zmanjšanega izločanja solz. Pri ženskah v obdobju menopavze pa lahko pogosto pride do starostnih sprememb solznih žlez, kar prav tako vodi do težav z nezadostnim vlaženjem oči.

Suhe oči lahko prepoznate po različnih znakih. Najbolj tipičen med njimi je občutek praskanja ali zbadanja v očeh, izključen pa ni niti občutek tujka v očesu. V kolikor simptome ignorirate, sčasoma pride do vnetja, ki lahko vodi do poškodb roženice in v hujših primerih tudi poslabša vid. Znak, da imate suhe oči je lahko tudi pretirano solzenje na prostem. Občutljive oči namreč veter in mraz dodatno razdražita, zato te odreagirajo s pretiranim solzenjem.

Kapljice za suhe oči

Za zdravje svojih oči lahko na popolnoma naraven poskrbite s pomočjo kapljic A. Vogel. Gre za odličen izdelek, ki vsebuje kombinacijo navadne smetlike (Euphrasia officinalis) in hialorunata. Kapljice so primerne za suhe, pordele, pekoče, razdražene in utrujene oči, saj jih dodatno navlažijo in zaščitijo. Primerne so za vsakodnevno uporabo, ne vsebujejo konzervansov in so odličen izdelek tudi za uporabnike kontaktnih leč. Za tiste, ki se soočate z izrazito suhimi očmi pa so na voljo kapljice za oči A.Vogel Extra Intense, ki vsebujejo kar dvakratno količino hialuronske kisline.

Za zdravje lahko veliko naredite tudi sami. Poleg uporabe kapljic se izogibajte ekranov, oči čim večkrat na dan sprostite in redno obiskujte izbranega okulista.