Spartherm

Spartherm je nemško podjetje, ki je vodilno za izdelavo kaminov in kaminskih vložkov. Zelo zanimiv je podatek, da vsako leto izdelajo 60.000 kaminov, kaminskih vložkov, peči in ostalih izdelkov. Izvažajo jih v 50 držav po celem svetu. Uradni uvoznik za izdelke Spartherm za  Slovenijo je podjetje Pečarstvo Hrovat, ki so tudi usposobljeni za servisna dela. Moderni kamini na drva, kaminski vložki, peči, kamini z bioetanolom, so le nekateri njihovi izdelki.

 

Spartherm
Spartherm

 

 

Peči Spartherm

Odlikuje jih poseben dizajn in visoka kakovost. Lahko izbirate med pečmi na drva, peči, ki delujejo glede na zunanji zrak, peči, ki imajo vgrajen vodni toplotni izmenjevalnik in še druge ekstravagantne peči.

 

Spartherm kaminski vložki

Sodobne in dolgotrajne vložke za kamin vam Spartherm izdela po naročilu. Vložki s tehnologijo shranjevanja toplote, vložki za peči za ogrevanje na topli zrak, vložki z minimalno vgraditvijo, so samo eni izmed njihovih dovršenih izdelkov.

 

Kamini z bioetanolom

Ti kamini so še poebej priljubljeni v apartmajih, pasivnih hišah in zimskih vrtovih. Ker pri izgorevanju etanola ne nastaja dim, kamini ne potrebujejo dimnika. Zato so idealni za tiste, ki si želijo uživati v romantičnem vzdušju, vendar se jim ne da ukvarjati z gorivom.

 

Podjetje Spartherm je bilo ustanovljeno leta 1986 z samo dvema zaposlenima. Danes pa zaposluje okoli 900 ljudi v podjetjih v Nemčiji in na Poljskem. Njihov letni dobiček je okrog 60 milijonov evrov. Uporabljajo samo kvalitetne surovine, nekatere dele pa še vedno izdelajo ročno. Imajo najmodernejše naprave in dovršeno tehnologijo. Vsekakor so zasluženo vodilni na tem področju. V Sloveniji je kar nekaj podjetij, ki uvažajo njihove izdelke. Zelo usposobljeni svetovalci in monterji ogrevalnih naprav Spartherm so pri podjetju Pečarstvo Hrovat. So že dve desetletji njihov uradni zastopnik in uvoznik. Več si lahko pogledate na njihovi spletni strani.

Spartherm cena je poleg kakovosti odlika podjetja, ki že 34 let skrbi za zadovoljstvo najzahtevnejših kupcev ogrevalnih naprav po celem svetu, tudi v Sloveniji.