Smrekovo mazilo uporaba je enostavna

Zdravje našega telesa in duha je na prvem mestu. Kako si naravno pomagati, da boste to res dosegli – smrekovo mazilo uporaba je zares enostavna, je ena od takih rešitev, ki vas popelje na pot zdravja, ugodnja in sprostitve. Se sprašujete kdaj lahko smrekovo mazilo uporabite? Preverite z nami.

Kaj je smrekovo mazilo?

Smrekovo mazilo je eno od mazil, ki ima v slovenskem prostoru izredno dolgo tradicijo. Mazilo se najpogosteje uporablja pri težavah s hrbtenico oziroma križem, ki sicer, vsaj občasno, pestijo večino odraslih oseb ne le v Sloveniji pač pa v večini delov razvitega sveta. Te težave so sicer povezane z našim načinom življenja, ki je v veliki meri odvisen od pretežno sedečega načina dela, dolgotrajne stoje, pa tudi hoje ter drugih obremenitvenih položajev. Smrekovo mazilo je v 100 % proizvedeno iz popolnoma naravnih sestavin, pri čemer je velik del proizveden celo s certifikati ekološke pridelave. Prav zato ne preseneča, da je mazilo priljubljeno med uporabniki različnih starosti ter obeh spolov.

Glavna sestavina smrekovega mazila je smrekova smola, ki predstavlja izcedek rastlinske vrste po imenu smreka. To sestavlja preko 80 različnih organskih spojin, ki jih v večini sestavljajo monoterpeni. Te so izredno pomembni pri obrambi rastline pred žuželkami ter patogeni.

smrekovo mazilo uporaba

Uporaba smrekovega mazila

Ob nakupu najprej pomislimo na uporabo, ob tem je potrebno poudariti: smrekovo mazilo uporaba je povsem preprosta. Glavna sestavina smrekovega mazila je smrekova smola, ki spodbuja obrambo telesa v boju pred okužbami, spodbuja delovanje telesa, prekrvavitev, prav tako pa površinsko in globinsko neguje kožo. Da bi dosegli želene učinke, je potrebno mazilo redno uporabljati večkrat dnevno, da bi dosegli maksimalni učinek pa uporabite obloge ali smrekovo kremo, ki so od mazila še učinkovitejše.

Na kaj naj bom pri uporabi pozoren?

Načeloma velja, da je smrekovo mazilo ter vsi sorodni izdelki za uporabnike povsem varni, je pa možna alergija na smrekovo smolo. Ta je redka, vendar je nikakor ne smemo izključiti. Če zaznate, da postane vaša koža po nanosu rdeča, srbeča, je potrebno uporabo mazila oziroma kreme prekiniti ter mesto hladiti. To namreč učinek smrekove smole močno zmanjša, posledično se zmanjša alergičen odziv nanjo.