Kaj pove o vas vaša rojstna karta

Rojstna karta je vaša osebna karta, ki pove, kaj in kdo ste ob rojstvu in kako vas določajo zvezde. Tukaj je rojstna karta za vsakega posameznika, ki jo naredi izkušen astrolog samo za vas ali vaše bližnje. Človeštvo že tisočletja uporablja astrologijo kot način pripovedovanja in beleženja časa. Stara in Nova zaveza Svetega pisma ter Koran navajajo lunine faze za označevanje določenih mesecev in datumov v letu – prakso, ki so jo uporabljale tudi starodavne kitajske, majevske in južnoazijske civilizacije.

rojstna karta

Na Hrvaškem so našli morda najstarejšo risbo rojstne karte, staro več kot 2000 let, kar kaže na zgodnje zanimanje za izkoriščanje astrologije kot orodja za odklepanje znanja o posamezniku, kar kaže o njem rojstna karta. V sodobnem času rojstne karte uporabljamo kot način za globlje razumevanje sebe, našega odnosa z drugimi in našega mesta v svetu.

Astrološka rojstna karta prikazuje planetarno poravnavo točno v trenutku vašega rojstva, tako da nista dve enaki karti. Obstaja 12 znakov zodiaka – oven, bik, dvojčka, rak, lev, devica, tehtnica, škorpijon, strelec, kozorog, vodnar in ribi – in 12 hiš v karti (1. hiša, 2. hiša in tako naprej). Vsako horoskopsko znamenje ima drugačno vzdušje in vsaka hiša predstavlja drugačen vidik in področje našega življenja (izobraževanje, družina, ljubezen, zdravje, delo). Poleg sonca in lune obstaja še 10 planetov, ki jih astrologi upoštevajo pri razumevanju človekove psihe: Merkur, Venera, Jupiter, Mars, Saturn, Uran, Neptun, Pluton, severni vozel in južni vozel.

Če določite, kateri planet in zodiakalno znamenje sta bila v kateri astrološki hiši v času vašega rojstva, lahko pridobite boljši vpogled v to, kdo ste, kar kaže rojstna karta. Rojstni horoskop ima 12 različnih delov, imenovanih “hiše”. Vsaka hiša predstavlja drugo področje življenja. Vsi imajo naravno znamenje in planetarnega vladarja, ki dviguje hišo. Prva hiša na astrološki karti predstavlja vas. Prikazuje, kako se obnašate in kaj ljudje najprej opazijo na vas. Če imate v svoji 1. hiši kakšne planete, potem bodo pomembno vplivali na vašo splošno osebnost, energijo in vzdušje. Astrolog pa vam razloži vse ostale hiše in kaj točno ste skozi vašo rojstno karto. Vaša karta se gleda lahko večkrat in vam napove, kaj se vam bo dogajalo v življenju in na kaj bodite pozorni.