Kako pomaga reženjska operacija pri paradontozi?

Reženjska operacija je ena od oblik zdravljenja napredovane paradontoze, da se rešijo zobje in se bolezen ustavi. Paradontoza je bolezen dlesni, ki krvavijo, odstopajo, zobje pa se začnejo majati, nabirajo se obloga in imate lahko slab zadah. Vse o reženjski operaciji izveste na tem portalu https://www.doktor1a.com/rezenjska-operacija/. Pri vsem tem lahko pomaga neboleč poseg, ki je hiter in se imenuje reženjska operacija. Z njo paradontolog kirurg odstrani žepke in poskrbi za korenine zob ter za tkivo in ga zašije.

reženjska operacija

Paradontoza nastane lahko zaradi kajenja, uživanje alkohola, napačne hrane, dedne zasnove, stresa in še kakšen vzrok se lahko najde, tudi slaba ustna higiena. Zdravnik pradontolog se bo potrudil, da bo že prej rešil dlesni in zobe, včasih pa se krvavite povaljajo in tkivo izginja zaradi vnetij ter bakterij in žepkov, ki nastanejo v taki situaciji. Zato je zelo dobra možnost še reženjska operacija.

Paradontolog bo odmaknil dlesen in pod tkivom bo videl ,kaj naj stori, da bo operacija uspešna, običajno najprej odstrani poglobljene žepke. Nato se loti še brušenja in urejena korenine. Odstrani zobne obloge in bakterije. Uredi tudi tkivo in potem vse skupaj zašije. Po tem se ne sme z jezikom lai čim drugim dotikati šivov, dokler jih zdravnik ne odstrani.

Ko je reženjska operacija urejena, bo imel pacient morda otekline kakšne 3 dni, tudi nekaj malega krvavitve, kar je normalno. Če je krvavitev močna, pa je treba obvestiti o tem zdravnika, da odloči, kaj narediti. Reženjska operacija je bistveno bolj uspešna, če se po operaciji uživa tekoča hrana, se ne grize hrane, se pije več tekočine, se ne kadi in ne uživa alkohola.

Če vas je strah te operacije in ne veste, ali je rešitev ali ne, pokličite Doktor1A in pomagali vam bodo z nasvetom, daj tam so sami strokovnjaki z izkušnjami. Lahko se jim greste pokazati in se posvetovati, tak boste vedeli, pri čem ste in kako ukrepati naprej.