Ali je možna rehabilitacija po možganski kapi doma?

Rehabilitacija po možganski kapi je izjemno težka naloga, ker je lahko človek tudi precej prizadet. Možganske kapi so različne, na človeka različno vplivajo in je treba do vsakega pristopiti posebej. Nekateri imajo manjše poškodbe, za te je rehabilitacija po možganski kapi hitrejša, lažja in seveda bistveno bolj uspešna kot za tiste s težkimi poškodbami. Nekateri ljudje ne znajo po tej bolezni ničesar in se vse morajo od začetka učiti neglede na starost. Učijo se govoriti, hoditi, pisati in se obnašati, kot bi bili s pet otroci. Zato je dobro, da se s temi ljudmi ukvarjajo usposobljeni profesionalci.

rehabilitacija po možganski kapi

Rehabilitacija po možganski kapi izvajajo izkušeni fizioterapevti ter po potrebi tudi drugi strokovnjaki, kot so psihologi, logopedi in podobni. Vsak dela na svojem področju tako, da se človeka motivira in se ga razgibava ter pravilno uči ter do njega pristopa, da ima voljo in motivacijo zopet za življenje. Če se z njimi ukvarjajo samo laiki se lahko zgodi, da bodo te osebe prej nazadovale kot napredovale zaradi strahu in pritiska nanje, ker ne razumejo, zakaj se drugi do njih tako obnašajo. Tudi so čustveno zelo ranljivi.

Če imate vi težave lai kdo od vaših bližnji, se pozanimajte na zgornji povezavi, kaj poem profesionalna rehabilitacija po možganski kapi. Izbirate lahko samil kako in kje se boste zdravili. Običajno se te rehabilitacije izvajajo v bolnišnicah oziroma za to registriranih prostorih ali pa lahko v nekaterih primerih pride k vam na dom tudi terapevt.

Ni pa pir vseh ponudnikih možna rehabilitacija po možganski kapi na domu, zato se dobro pozanimajte, kdo nudi to vrsto storitve. Možno pa je v primeru bolezni ali da bolnik noče rehabilitacije doma ali v ustanovi, da se izvede tudi online preko interneta. Ta možnost se lahko uporabi, ko je kdo bolan pa je dobro, da je terapija čim prej, da bolezen ne zastara.