Naravni probiotiki so odlični za vaše zdravje!

So probiotiki redno na vašem jedilniku? Če še niso, potem jih dodajte čimprej, odlično ponudbo pa najdete na www.lrzdravjeinlepota.si/prehranska-dopolnila/probiotiki.

Odlična ideja so tudi naravni probiotiki, ki jih najdemo v hrani, ki jo vsakodnevno konzumiramo! Pa poglejmo kje vse se skrivajo!

probiotiki

Odličen vir probiotokov so zagotovo banane, ki že tako odlično vplivajo na naše zdravje, prav tako pa nam lahko služijo kot slasten posladek, brez dodatnega vnašanja sladkorjev v telo.  Probiotične bakterije, ki jih najdemo v bananah pa preprečujejo tvorjenje ran na debelem črevesju in pa na želodcu. Torej banane niso le okusne, ampak tudi koristne. Še ena dobra novica za vse ljubitelje sladkega – probiotiki se nahajajo tudi v temni čokoladi! Seveda to ne pomeni, da lahko sedaj pojeste 1 kg temne čokolade na dan, saj bo učinek ravno nasproten, seveda pa si lahko privoščite kakšen košček ali dva. Najbolj znain naravni probiotiki so zagotovo jogurti, vendar seveda tudi ne vsak. Na embalaži naj bo jasno napisano, da gre za probiotični jogurt. Zauživanje takšnih jogurtov se priporoča tudi kadar vam zdravnik predpiše antibiotike, saj boste na ta način preprečili prebavne težave, ki bi se lahko pojavile kot stranski učinek pri jemanju tablet. Podobno kot probiotični jogurt deluje tudi kefir, ki pa žal ni tako okusen kot jogurt, saj je bolj trpkega okusa in zato imamo občutek, da nam v ustih ostane grenak priokus. Zanimiv podatek je tudi to, da se probiotiki nahajajo v vloženi zelenjavi, in sicer zaradi postopka, ki se uporablja pri izdelavi. Prav tako vložena zelenjava vsebuje kopico mineralov in vitaminov, kar je seveda še dodaten plus za vaše zdravje.
V vsakem primeru je pametno, da se probiotiki čimprej znajdejo na našem jedilniku, sami pa lahko presodite kako jih boste vnesli v svojo prehrano, da vam bo to najbolj odgovarjalo. Bo to jogurt, čokolada ali zelenjava?