Piling za obraz kot obvezno čiščenje obraza

Zelo pomembno je, da redno izvajamo piling za obraz, saj tako odstranimo odmrle kožne celice. Priporočeno ga je narediti dvakrat na teden, če pa imamo občutljivejšo kožo ali tanjšo kožo, pa je dovolj da ga naredimo enkrat tedensko.  Piling za obraz nam pomaga, da z grobimi delci v pilingu zluščimo odmrle kožne celice in tako sveže kožne celice pridejo na površje. S pilingom se izboljša prekrvavitev obraza, in polt obraza, saj celice dobijo več kisika. Pilinge delimo na mehanske in kemične. Mehanski piling vsebuje večje ali manjše delce in tako mehansko brusi našo kožo. Kemični piling pa deluje na osnovi sadnih kislin. Takšne pilinge je boljše kupiti, ker so dermatološko preverjeni.  Ker je izredno pomembno da na telo vnašamo sestavine ki ne vsebujejo konzervansov in barvil, vam predstavljamo nekaj receptov mehanskih pilingov, ki jih lahko naredite doma.

piling za obraz

Pilinga za obraz proti mastni koži

1. Zmešajte dve žlički koruzne moke, dve žlički naribane limonine lupine, šest žličk mletih mandeljnov in tri žličke vode. piling nežno vmasirajte v kožo in po 10 minutah izperite.

2. Zmlete mandlje, žlico medu, žlico ohlajenega kamiličnega čaja in dve kapljici olja čajevca zmešajte v gladko zmes in vmasirajte na obraz. po 5 minutah izperite.

Piling za obraz iz morske soli

Zmešajte pet jedilnih žlic grobe morske soli in primešajte 2 žlici olivnega olja. Piling masirajte na mokri koži in se po petih minutah stuširajte z hladno vodo.

Piling za obraz proti ogrcem

V kavnem mlinčku zmiksajte v enakem razmerju rjavi sladkor in ovseno kašo. dodajte vodo in nežno vmasirajte v kožo. po 5 minutah sperite z mlačno vodo.

Univerzalen piling za obraz

Zmešajte žlico medu, žlico soli, in žlico olivnega olja. Vmasirajte v kožo in izperite s toplo vodo.

Vsak piling nanašamo s krožnimi gibi, vedno na vlažno kožo. Piling vedno dobro izperemo in nato kožo namažemo z negovalno kremo, saj koža nato potrebuje veliko maščobe. Za najstnike piling ni priporočljiv, saj se njihova koža obnavlja na dva tedna. Prav tako lahko piling izpustijo športniki, saj se tuširajo večkrat dnevno.