Sodobno peskanje z različnimi mediji

Peskanje je posebna metoda čiščenja kovin, plastike, betona in drugih materialov z različnimi mediji. Več o peskanju najdete na tej povezava, kjer boste videli sodobno tehnologijo peskanja s peskom, suhim ledom ali drugimi primernimi mediji. Lahko tudi naročite peskanje in se posvetujete z mojstri. Peskanje je namenjeno temu, da se površina materiala pripravi na to, da se jo zaščiti z barvo ali čem drugim proti koroziji. S to metodo postane površina nekoliko groba, zato se zaščita bolj prime in ne odstopi. Ta metoda je 100 % ponovljiva. Peska se lahko male serije ročno, na terenu in velike serije v stroju. Stroj pa lahko imate v svojem podjetju ali pa uporabite že narejene hale v ta namen.

peskanje

Peskanje se dejansko izvaja v vsem industrijah, še posebej v avtomobilski, letalski, farmacevtski, kovinski, medicini in drugih. S tem postopkom površino izurjeni strokovnjaki res dobro očistijo vse umazanije, rje in drugih primesi, ki škodujejo snovem. Za tiste materiale, ki so občutljivi na temperaturo, se lahko peska s suhim ledom, kjer ob peskanju oziroma stiku površino dejansko le-ta zamrzne in trdovratna umazanija dobesedno spoka ter odpade s površine.

Peskanje se lahko izvaja na primer na terenu za kakšne ograje ali velike stroje in predmete, ki jih ne morete premakniti, demontirati in odpeljati. Ali pa bi demontaža in prevoz zahtevala preveč časa in stroškov. Takrat pridejo mojstri z vso opremo na teren in speskajo vse, kar je potrebno. Seveda mora biti obdelovanec prost. Tudi okolica mora biti izpraznjena.

Dostikrat se peskanje izvaja celo med obratovanjem stroja. Odvisno je od narave dela in potreb. Najamete lahko tudi hale, kjer vam speskajo predmete ali pa naročite vam prilagojen stroj za peskanje, ki vam ga po meri vaše proizvodnje naredijo mojstri, ga usposobijo in vzdržujejo. Tak stroj je namenjen serijskemu peskanju in ga je lahko upravljati preko ekrana. Vidi se v notranjost, da lahko nadzirate dogajanje v stroju.