Pergola je idealna izbira za vse, ki radi preživljate čas na prostem

Danes pergole predstavljajo lahko tudi izrazit arhitekturni element poleg vašega domovanja. Razmislite o postavitvi in pridobite si nekaj več informacij ter poiščite pravo zase. Kvalitetna pergola, vam dane ponuja tudi motorno rotacijo lamel, s pomočjo katerega lahko regulirano prepušča sonce na podlagi vaših želja in potreb. Obenem pa vam zagotovi tudi suhost v primeru spomladanskega in jesenskega naliva, kar pomeni, da lahko teraso uporabljate skozi vse leto.

 

Danes je potreba po preživljanju prostega časa v naravi vedno močnejša, kar nam omogoča tudi omenjena pergola. Vaš bivanjski prostor bo tako lahko podaljšana terasa, ki vam bo omogočila stik z naravo. Postavitev pergole je mogoča na vseh področjih, saj lahko prenese tudi do meter snega, kot tudi močan veter, dež ter točo. Izbrana pergola je tudi korozijsko odporna, saj je izdelana i nerjavečih materialov, kar vam omogoča tudi enostavno vzdrževanje. Vsaka pergola je izdelana popolnoma po meri in naročilu vsakega posameznika, prilagaja se tako barva kot želena oblika izbrane pergole.

Lahko izberete tudi med pergolami, katere lamele nimajo žlebov, zato dež listje, umazanijo in ostalo enostavno izpere preko vseh lamel v odtok. Pergole vam lahko prihranijo tudi ogromno energije, ki jo potrebujete za gretje, razsvetljavo, obenem pa so odporne tudi na vse vremenske razmere in desetletja ne potrebujejo nobenega posebnega vzdrževanja. Pergolo je možno vgraditi na vse vrste objektov ter podlag. Zmontirate jo lahko tako na betonsko, opečnato, jekleno in leseno podlago, s pomočjo inox nosilcev ter umestnih polipropilenskih plošč, ki preprečujejo toplotni most. V kolikor pa je vaša fasada prezračevana, naj bo izbrana pergola vgrajena pred zaključkom le te. Pred vsako montažo pergole je potrebno pripraviti temelje ali AB ploščo z odtoki.

Izbrana pergola, bo poskrbela za udobje ter začetek novega obdobja ter kulture bivanja na prostem. Pri izbiri si lahko pomagate tako z arhitekti kot tudi oblikovalci, ki vam bodo pomagali najti pravo pergolo za vaš dom.