Paletni viličar je narejen za hiter in preprost transport težjega tovora

Danes pogosto naletimo na situacijo, ko moramo določen tovor, predvsem težjega, prenesti iz ene na drugo lokacijo. Takrat na pomoč priskoči zmogljiv paletni viličar, ki je narejen za hiter in preprost transport tovora večje mase in količine. To je namreč naprava, ki olajša delo in se lahko uporablja tako v domači kot industrijski namen. Njen osnovni namen pa je, da se zmanjšata napor in čas pri prestavljanju težjih tovorov.

paletni viličar

V katere namene se uporablja viličar?
Paletni viličar je naprava, ki omogoča transport težjega tovora. Z njim torej premikamo tovor, ki je za človeško telo navadno pretežek. Lahko bi ga razdelili na manjše dele, a bi s tem izgubili precej časa, s pomočjo paletnega viličarja pa delo opravimo hitro in enostavno. S to napravo lahko tovor skupaj s paleto prestavimo v eni sami transportni poti, kar predstavlja optimalen način premikanja težjih stvari. Z njim lahko premikamo večje zaboje, palete in drug tovor, nosilnost električnih viličarjev pa lahko znaša vse do 1000 kilogramov. Prav tako pa ima paletni viličar funkcijo dvigovanja tovora na različne višine, kar olajša sam postopek nalaganja in razkladanja tovora.

Kakšna je cena paletnega viličarja?
Cena teh naprav je različna, saj se tudi viličarji med seboj razlikujejo. Odvisno je namreč, kakšen paletni viličar si želite oziroma kakšnega potrebujete. Dobro je pomisliti, koliko časa bo naprava v uporabi in kakšne tovore bi z njo premikali. Za potrebe trgovine ali večjih skladišč, je najbolje izbrati viličarja, ki je zmogljivejši. To pomeni, da je od ročnega primernejši električni viličar, ki je namenjen pogostejši rabi. Kadar pa napravo kupujete za občasno domačo rabo, lahko izberete nekoliko manj zmogljivega. Vsekakor bo raba naprave enostavna in bo služila svojemu namenu, pa naj gre za ročnega ali električnega viličarja. Z nakupom boste namreč pridobili kvalitetno napravo, ki vam bo zagotovo olajšala prenos težjega tovora.