Kateri pakirni materiali so dobri za pakiranje in pošiljanje

Pakirni materiali so vsi materiali, ki jih lahko uporabimo za pakiranje pošiljk ali za zaščito predmetov pred prahom, udarcem odrgninami in sončnimi žarki ter tudi vlago. Če se vprašate za pakiranje – kakšen material uporabljati, ni enoznačnega odgovora. Odvisno je od tega, kaj imate za pakirati, kam potuje, kako je veliko in kako občutljivo ter kaj bi radi dosegli. Različni pakirni materiali so lahko kartonske škatle, raztegljive in mehurčkaste folije, povezovalni trakovi in samolepilni trakovi, razne vrečke, tudi oblazinjene ter lepenka.

pakirni materiali

Pakirni materiali so lahko namenjeni za darila in za promocijo, ko pošiljate svoje izdelke strankam. Hkrati gre za zaščito vsebine, da se ne razsuje, ne odrgne in ne poškoduje med transportom. Dlje, kot potuje in bolj, kot je vsebina občutljiva, močnejša mora biti embalaža. Takrat je najbolje, da se uporabita lepenka ali škatla ter napihljive folije ali mehurčkaste folije za zaščito vsebine, da se ne premika in ne razbije.

Pakirni materiali so tudi raztegljive streetch folije, ki so lahko prozorne, neprozorne, bele ali barvne. Nabavite lahko na kratke, srednje ali dolge role. Dolžina navitja za ročno zavijanje je krajša vsaj za pol kot za strojno navijanje. Nekatere so tanke in druge več slojne ter precej debele, ki pa so dražje. Zato se pozanimajte, katere potrebujete, da ne boste preveč plačevali.

Nano pakirni materiali so folije, ki so zelo tanke in so vseeno enako močne kot več slojne debele folije narejene s staro tehnologijo. Zato so tudi cenejše in bolj prijazne do okolja. Vsi lepilni trakovi in povezovalni trakovi ter folije pa so lahko tudi potiskane z vašimi logotipi ter slogani in informacijami, kot tudi škatle.

Na ta način lahko ločite pakete med seboj, da so raznih barv ali pa jih ozaljšate s svojim logotipom ter strankam poveste, kdo je paket poslal ali paleto. Tako se vas bodo globoko vtisnili v spomin in od vas kupovali.