Ortodont Ljubljana zdravi nepravilnosti zob

Včasih je potrebna korekcija zobnih nepravilnosti in takrat na pomoč priskoči ortodontija. V prestolnici boste našli kvalitetne ortodontske usluge, zato se le odpravite tja, kjer se nahaja ortodont Ljubljana. Ortodontija izhaja iz grške besede otrhos, ki pomeni naravnosti in besede odontos, ki pomeni zob. Ortodont (Ljubljana) torej skrbi za korekcijo zobnih nepravilnosti in se ukvarja z nadzorom rasti obraznih kosti ter z zdravljenjem nepravilnega ugriza. Do slednjega navadno pride zaradi nesorazmerne čeljusti ali nepravilnosti zob. Cilj ortodontov je torej, da vzpostavijo pravilne odnose čeljusti in zagotovijo prijeten estetski videz.

ortodont ljubljana

Temelj ortodontije so sile, ki povzročajo pritisk na zobe in jih tako postavljajo v željeno stanje. Ortodont Ljubljana to počne dobro, saj zdravi nepravilnosti zob in tudi čeljusti. Najuspešnejši načini zdravljenja nastopijo takrat, ko sila na zobe deluje stalno. To omogočajo zobni aparati, ki obenem ne zagotavljajo prevelike sile. Slednja bi lahko poškodovala zobna in obzobna tkiva. Zobni aparati torej popravljajo krive zobe, nepravilen ugriz, širok razmak med zobmi in podobno. Pravilno razvrščeni zobje pa ne prinašajo le lepši izgled, temveč omogočajo tudi lažje žvečenje in zagotavljajo ustrezno zdravje ustne votline. Če si želite to doseči, je ortodont Ljubljana dobra izbira za vas, saj boste tam deležni kvalitetne oskrbe, ki bo prinesla dobre rezultate.

Ortodont Ljubljana ponuja različne zobne aparate, ki se v grobem delijo na snemne in fiksne. Slednji ne omogočajo poljubnega snemanja s strani pacientov, kar je pri snemnih aparatih omogočeno. Fiksni zobni aparat je na zobe fiksiran, kar pomeni, da ga lahko odstrani le ortodont. Vsi zobni aparati pa danes težijo k vedno večji neopaznosti, zato so v razvoju bele in prosojne žice, ki so manj opazne. Prav tako poznamo tudi nosilce, ki se postavijo na notranjo stran zobnega loka in so tako skriti za zobmi, posledično pa povsem neopazni. Pri izbiri zobnega aparata pa je ortodont tisti, ki pacientom najbolje svetuje.