Namizna svetilka naj bo praktična za določen namen

Namizna svetilka je zelo koristna za pisarne in kuhinje, kjer delamo tako, da nas druge luči ne motijo. Namenjen so pisarniškemu delu, risanju, slikanju, igranju iger, zato da lokalizirano vidite predmete in dogajanja, da lahko pišete in podobno. Tudi, če delate na računalnik, pride namizna svetilka prav, da ne sveti v ekran, ker mora biti prostor malo zatemnjen, da se dobro vidi in da tipkovnico vseeno vidite. Taka svetilka je dobro, daje kakovostna in da je take jakosti, ko t jo potrebujete za svoje delo, torej da ni prešibka lai premočna. Dobro je, da jo lahko prenašate naokoli.
namizna svetilka
Posebna namizna svetilka je tudi za nočne omarice, te so ponavadi nizke in usmerjene v strop, za razliko od pisarniških, ki so umerjene lahko v mizo. Oziroma jih lahko prilagodite, kam bodo usmerjene. Svetilke za na nočno omarico so običajno lepe, okrasne, dobro oblikovane in namenjene samo tej uporabi, da osvetlijo prostor okoli vas, ko greste iz postelje ali pa da berete knjigo v postelji. Pisarniške svetilke pa so narejen tako ,da lahko stojijo na mizi in se lih premika v več smeri, da se jih nastavi točno, kot vam ustreza.
Pisarniška namizna svetilka se lahko tudi namesti na rob mize s sponko. Ta je priročna, ker ni na poto, ne zaseda prostora na mizi in j lahko potegnete preko mize do tja, kjer mora osvetliti prizorišče. Led namizna svetilka je najbolj koristna, ker je varčna in močna ter ni moteča. To je svetloba, ki bo dobro obsvetlila vse, kar potrebujete videti, tudi tistim, ki imate slabši vid. Samo še izberete obliko svetilke, ki vam ustreza ter seveda barvo, ki vam je všeč.
Je pa precej različnih svetilk na razpolago, tak oda bo vsak za sebe gotovo našel to, kar mu ustreza. Če pa bi bila dilema, potem pa enostavno pokličete prodajalca in poveste, kaj bi radi pa vam bo predlagal rešitev.