Lomljeni zidaki za vaš dom

Lomljeni zidaki so predvsem namenjeni gradnji zidov oziroma škarp. Na tej spletni strani, si lahko pogledate ponudbo podjetja Gorec, ki ponuja najrazličnejše betonske izdelke, med njimi so tudi lomljeni zidaki.

Lomljeni zidaki so uporabljeni kot sredstvo, ki naredi nek zid oziroma mejo med dvema parcelama. Lomljeni zidaki z lahkoto ločijo dve posesti, tako pa niso le funkcionalni, temveč poskrbijo za enkraten estetski izgled. Izbiramo lahko med najrazličnejšimi lomljeni zidaki. Na izbiro imamo različne barve in oblike, vse je odvisno od naših želja in preferenc. Lomljeni zidaki pa niso primerni samo za razmejitev in uporabo namesto žive meje ali druge rastline, ki nas lahko zakrije pred sosedi, temveč, so primerni tudi za oblikovanje vrtička, na katerem si lahko uredimo svoj vrt, kjer pridelujemo hrano. Če se spopadamo z neekakim terenom na naši posesti, pa nam lahko lomljeni zidaki priskočijo na pomoč tudi pri tem. Lomljeni zidaki so odlični, saj so odporni na vse vrste vetrovnih vplivov. Priljubljeni so predvsem zato, ker so zelo funkcionalni in se na njih lahko zanesemo, da bodo zaustavili tudi kakšen zemeljski plaz, ki nam grozi v okolici naše hiše. S pomočjo lomljenih zidakov, lahko postavimo škarpo, ki bo lepo zaokrožila izgled našega doma, dodatno pa jo lahko okrasimo še s kakšno lepo ograjo in zasadimo kakšne cvetlice, ki bodo ves estetski pogled na našo hišo le še izboljšale.

Postopek izdelave škarpe oziroma zidu je zelo enostaven, še posebno takrat, ko to delajo profesionalci. Najprej, še preden se lotimo postavitve škarpe oziroma zidu, moramo narediti temlje, na katerih bo škarpa pravzaprav stala. Lomljeni škarpniki gredo potem na temelje, le-ti pa morajo biti še nekoliko sveži, saj se tako lažje spoprimejo s prvo vrsto zidakov, kar pomeni, da bodo vsi naslednji čvrsto pritrnjeni in stabilni. Izbire škarpnikov je veliko, najboljši pa so zagotovo pri podjetju Gorec, ki poskrbi za uresničitev vseh vaših želja.