Lešnikov namaz, okusen in poln zdravja

Za hranljiv in okusen zajtrk, za pripravo sladic ali kar tako, ko si zaželite nekaj božansko okusnega – lešnikov namaz, vam bo zagotovo polepšal dan. Vam in vašim najmlajšim, saj 100 % slovenski lešnikov namaz razveseljuje in navdušuje vse generacije, ki ga poskusijo.

Lešnikov namaz vsebuje kakovostne in okusne slovenske pražene lešnike, hkrati pa ne vsebuje zdravju nevarnih transmaščob, ki so pridobljene med postopkom strjevanja oz. med samim procesom hidrigeniranja. Transmaščobe zelo osiromašijo energijsko vrednost izdelka in po zadnjih raziskavah pripomorejo k razvoju različnih bolezni. Žal je danes uporaba transmaščob zelo pogosta v prehrambni industriji. Zato je zelo težko najti kakovostne izdelke, ki jih ne vsebujejo, eden od njih je lešnikov namaz s kmetije Košec. Namaz je lepo mazljiv in navduši vsakogar, ki ga poskusi.

lešnikov namaz
Lešnikov namaz je izdelan iz praženih lešnikov.

Lešnikov namaz je primeren za pripravo različnih jedi
Najbolj znana in enostavna uporaba je zagotovo lešnikov namaz namazan na kruhu. Zelo priljubljene so tudi palačinke s sladko kremo, dodate ga lahko tudi v mlečne napitke, skuto ali jogurt. Lahko pa ga pojeste kar na žlico, po želji, kakor vam je najljubše.

Lešnikov namaz – skrbno pripravljen
Na kmetiji Košec skrbijo tudi za okolje, zato so vse njihove embalaže vračljive in primerne za ponovno uporabo. Izdelan je iz najbolj kakovostnih slovenskih lešnikov, za pridelavo katerih niso uporabljeni nobeni pesticidi. Sicer pa lešniki dajejo namazu prijetno aromo, hkrati pa vsebujejo veliko antioksidantov in vitaminov. Strokovnjaki pravijo, da jih je priporočljivo dodajati prehrani vsaj enkrat tedensko.

Če vas skrbi, da bi pojedli preveč namaza, kot se to rado zgodi pri tistem industrijsko pripravljenem, ki vsebuje veliko transmaščob in sladkorja, naj vam povemo, da ste lahko brez skrbi. Lešnikov namaz vsebuje le zdrave in nenasičene maščobe. Športniki ga jemljejo kot prehranski dodatek zaradi svoje bogate vsebnosti. Zato ne odlašajte in poskusite lešnikov namaz tudi vi, ne bo vam žal.