Še ena odlična spletna stran z zanimivimi novicami.
Kostanjev med je temen in poln naravnih vitaminov

Kostanjev med je temen in poln naravnih vitaminov

Kostanjev med je bol tekoč, temen in poln vitaminov, ker je bolj grenak. Tukaj lahko opravite nakup kostanjevega medu vrhunske slovenske kvalitete, ki se ga pregleduje pod strožjim nadzorom. Kapun kostanjev med je pridelan z veliko ljubezni in znanja o medu. Seveda se čebele pasejo in nabirajo cvetni prah, ki ga nato predelajo v med, na čistem in neoporečnem območju, kar lahko preverite tudi sami, če obiščete čebelarje Kapun družine.

kostanjev med

Kostanjev med nabira se v gozdovih, kjer cvetijo kostanji. Seveda ni samo kostanjev, ampak mešan z vsemi rastlinami, ki cvetijo v času kostanja, vendar prevladuje kostanjev cvetni prah, ki ne kristalizira. Zato je vedno bolj tekoč. Tak je tudi med, ki ga nabirajo čebele vse leto, ker vsebuje rastline, ki ne povzročajo kristalizacije, zato je velikokrat veljalo, da je le tak med pravi, saj so ga včasih, ko čebelarstvo ni bilo tako intenzivno, pobirali enkrat letno ali na dve leti, če je bila slaba letina.

Ko boste kupovali kostanjev med, bodite pozorni, da ga kupujete od preverjenega čebelarja s priporočili oziroma prej preizkusite med, saj nekateri hranijo čebele s sladkorjem in ta med ni pravi med. Nekateri pa celo gredo tako daleč, da ga segrejejo, da ne kristalizira, ker na pol umeten med to lahko naredi in potem v takem medu ni ničesar razen sladkorjev, ki na zdravje vplivajo slabo.

Kostanjev med je primeren še posebej za zimske dni, ko ga lahko daste v topel čas, ki naj ne bo prevroč, da ne uničite vitaminov. Med se bo hitro in lepo raztopil. Ker je tekoč in hranilen, ga lahko lepo namažete za zajtrk na kruh z maslom in boste imeli super obrok za kar nekaj ur. Ne pozabite po taki energijski bombi se gibati, da pokurite sladkorje in ostanete povsem zdravi. Med se sladkornim bolnikom ne priporoča zato se prej posvetujete z zdravnikom.

Nekateri pojedo veliko medu. Med ni primeren za to, da se z njim redno prehranjujemo, ampak je super za preventivo, odpornost in kot zdravilo. Jejte ga s premislekom in v omejenih količinah s presledki. Če veste, da boste zelo naporno delali ali šli potem tečt in na fitnes, bo to za vas prava hrana.