Konferenčni stoli so različnih vrst

Za prostore, kot so čakalnice, predavalnice, sejne sobe in še kakšno sobo, so najprimernejši konferenčni stoli. Tovrstne stole najdete na priloženi povezavi, kjer se nahaja pestra ponudba različnih vrst in barv konferenčnih stolov. Kadar gre za prostore kot so čakalnice ali predavalnice, je dobro, da so konferenčni stoli nakladni. To pomeni, da morajo biti takšni, da zasedejo čim manj prostora in se lahko tudi pospravijo, ko je to potrebno. Najpriročnejši so stoli, ki se lahko zložijo eden na drugega in se postavijo na primeren voziček. Slednji je navadno na kolesih in omogoča preprosto premikanje stolov v shrambo ali kakšen podoben prostor.

konferenčni stoli

Podnožje konferenčnega stola je lahko različno od hrbtnega naslona, lahko je izdelano iz lesa, kovine ali poliamida s steklenimi vlakni. Sedež in hrbtni naslon pa sta lahko ločena ali integrirana v obliki ekonomsko oblikovane školjke. Pomembno je, da so konferenčni stoli narejeni ergonomsko in na ta način dobro podpirajo hrbtenico. Za večje udobje in lepši dizajn stola, pa je možno vključiti še najrazličnejše dodatke, kot so ročna opirala, zložljive priklopne mizice in košare pod sedežem za odlaganje. Kadar gre za konferenčne stole v čakalnicah ali predavalnicah, morajo ti biti stabilni, trpežni ter enostavni za čiščenje in vzdrževanje.

Navadno so za sejne sobe primerni konferenčni stoli višjega cenovnega razreda, ki dobro dopolnjujejo direktorske pisarniške stole. Navadno so tovrstni stoli narejeni po dizajnu školjke z jekleno sredico, na kateri je lita pena. Školjka je tapecirana, na voljo pa je v širokem naboru vrst in barv tapetniškega blaga in usnja. Kadar gre za konferenčne stole v zdravstvu, pa morajo ti upoštevati še uporabo sredstev za razkuževanje. To pomeni, da morajo biti narejeni iz poliuretanske pene, ki je prijetna na otip in primerna za intenzivno uporabo ter redno čiščenje. Konferenčnih stolov je torej več vrst, razlikujejo pa se po svoji namembnosti.