Kibernetska varnost – koliko veste o njej?

Kako varni so vaši službeni računalniki in ostala službena oprema pred morebitnimi hekerskimi napadi in vdori v sisteme? Imate pomembne (osebne) podatke ustrezno zaščitene? Kibernetska varnost – ugodno do nje – je v današnjem svetu oz. v času, v katerem živimo še kako pomembna. Hekerski napadi in drugi zlonamerni vdori so namreč vse pogostejši, zato je še kako pomembno, da se zavedate pomembnosti kibernetske varnosti.

S hekerskimi napadi, virusi in ostalimi zlonamernimi programi in vdori se zagotovo vsaj enkrat v življenju sreča vsak izmed nas – morda v službi ali pa celo na osebnem računalniku. Če ste zaposleni v kakšni pomembni državni ustanovi, je možnost hekerskega napada še toliko večja. Z razvojem IKT se namreč razvijajo tudi zlonamerni programi, hekerji spoznavajo nove in nove škodljive metode za onemogočanje delovanja vaših naprav ipd. Zato je še kako pomembno, da veste vsaj nekaj osnov o kibernetski ali informacijski varnosti. Če nimate popolnoma nobenih izkušenj s tem področjem, vam svetujemo, da naročite katero izmed podjetij, specializiranih za kibernetsko varnost, ki vam bo pri tem z veseljem pomagalo. Pri njih so namreč zaposleni vrhunski strokovnjaki z omenjenega področja, zato boste lahko popolnoma prepričani, da so vaše IKT naprave v varnih rokah. Za začetek lahko na vaših napravah izvedejo test kibernetske varnosti, na podlagi katerega vam bodo dalje svetovali o potrebnih ukrepih. Identificirali bodo šibke točke vašega varnostnega sistema in predlagali izboljšave. V sodelovanju z vami lahko pripravijo celosten načrt za povečanje kibernetske varnosti in vas naučijo osnov za povečanje omenjene varnosti. Z veseljem vam pomagajo pri sami ureditvi kibernetske varnosti, na vašo željo pa lahko pripravijo tudi posebno izobraževanje na temo varnosti IKT za vaše zaposlene. Običajni ljudje namreč bolj malo vemo o kibernetski varnosti – morda is namestimo kakšen protivirusni program, naredimo kopije pomembnih dokumentov ali kaj podobnega, to pa je bolj ali manj že vse, kar znamo. Strokovnjaki tako lahko veliko pripomorejo k izboljšanju varnosti vaših naprav.

kibernetska varnost
Ste zares varni pred hekerskimi napadi?

Kibernetska varnost je vse pomembnejše področje, o katerem pa običajni ljudje, žal, premalo vemo. A na srečo imamo strokovnjake s področja kibernetske varnosti, ki lahko namesto nas poskrbijo, da bodo naše naprave kar se da varne pred morebitnimi hekerskimi napadi ali čem podobnim. Le pokličite jih čim prej.