Kakšno pohištvo po meri lahko vse naročite?

Ste že slišali za spletno stran https://pohistvopomeri.com/? Če ste prišli na to stran z namenom, da si pridobite nekaj več informacij o pohištvu po meri oz. o tem, kako je le to izdelano in kakšne vrste pohištva se vse lahko izdelajo po naročilu, bi vas najprej radi usmerili kar na omenjeno spletno stran, saj boste tam lahko našli zelo veliko uporabnih nasvetov s tega področja. Kakorkoli že, tudi v tem članku se bomo posvetili temi pohištva izdelanega po meri, saj v zadnjem času prejemamo kar precej prošenj od različnih ljudi, če bi lahko pripravili nekaj vsebine na to temo. Odločili smo se, da se v tem članku posvetimo temu, kakšne vrste pohištvo po meri vse lahko dobite – kaj vse se torej lahko naroči?

Enostaven in najhitrejši odgovor na to vprašanje je seveda VSE. Vse se da namreč izdelati iz lesa, le če najdete pravega mizarja, ki bo imel voljo in znanje, da vaše ideje spravi v realnost. Verjamemo, da je v Sloveniji zelo veliko mizarjev, ki vam bodo z veseljem priskočili na pomoč, saj imajo dovolj znanja in kompetenc, da lahko izpeljejo marsikateri projekt. Pohištvo po meri vseeno ni tako enostavno izdelati, vsaj na visokem nivoju ne. To pa pomeni, da je izjemno priporočljivo, da najamete nekoga, ki je izkušen in ima veliko domišljije in iznajdljivosti. Tako boste lahko skoraj prepričani, da bo vaš končni produkt točno takšen, kot ste si ga želeli.

Lahko torej mizar res izdela vse?

Odgovor je torej da – vsaj za večino kosov pohištva. Če boste prišli na dan z nekimi zares norimi idejami, bo morda kakšna izmed njih neizvedljiva, toda vse se da, če se hoče. Mizar lahko za vas načeloma izdela vse, kar je seveda v skladu z nekimi “zakoni” na tem področju. Določene omejitve seveda obstajajo in prav je, da se jih zavedate. Nekateri mizarji so zares pravi čarodeji, vseeno pa čudežev zares ne morejo delati. Če boste torej želeli neke normalne kose pohištva z nekaj malega dodatkov in podobnega, boste seveda to lahko dobili, če pa boste prišli na dan z idejo za pohištvo po meri, ki bi izgledalo povsem drugače, kot običajno, potem boste lahko naleteli na težave.

Koliko stane pohištvo po meri?

Lahko boste našli mizarja, ki vam bo izdelal pohištvo po meri še celo ceneje, kot boste morali za enako oz. podobno pohištvo odšteti v enem izmed salonov pohištva, toda taki primeri so ekstremno redki. Običajna praksa namreč je, da je potrebno za kos pohištva, ki je izdelan po naročilu odšteti več denarja, kot če bi kupili že v naprej izdelanega. Je pa to logično, saj je pohištvo po meri narejeno po vaših željah in seveda je tudi do neke mere unikatno. To je treba spoštovati in zavedati se morate, da je zaradi tega tudi cena seveda primerno višja. Ni pa pohištvo pomeri toliko dražje, da bi si ga lahko privoščili samo bogataši. Načeloma je na voljo vsem, le nekaj več denarja je potrebno odšteti zanj. Razlika pa za povprečnega potrošnika zares ne bi smela biti tako velika oz. prevelika.