Kaja Juvan mlada zvezda slovenskega tenisa

Slovenska mladinska tenis igralka Kaja Juvan se lahko pri svojih rosnih 17. letih pohvali z nazivom zmagovalke v Wimbledonu. V letošnjem letu je namreč osvojila mladinski grand slam turnir, skupaj z Olgo Danilović, kajti premagali sta  Whitney Osuigwe in Catharine McNally. Vsekakor je mlada igralka tenisa ena izmed najbolj perspektivnih mladink, saj je kar 10. na svetovni lestvici. Njen trener Robert Cokan jo vzpodbuja v teniški šoli Športplus, da še naprej karierno raste in napreduje. Njena krivulja uspeha strmo narašča, na kar je Kaja Juvan opozorila že pri svojih 14 letih, ko se je na poletnem državnem prvenstvu uvrstila v polfinale.

Kaja Juvan

Kaja je definitivno vzhajajoča zveza tenisa na slovenskem, prav zato pa je njen intervju toliko bolj zanimiv. Svoje igranje tenisa kombinira s šolskimi obveznostmi in se trudi čim bolje organizirati svoj čas. Poleg treningov in tenisa je osredotočena na šolo, pri usklajevanju pa ji pomagajo starši in trener. Tako obveznosti in njen dan poteka bolj tekoče. V zasebnem življenju je Kaja Juvan izredno zaposlena, zato tudi ostaja samska. Pravi, da se ne ukvarja s temi problemi. Njen vsakdan se začne ob 6:30 uri, ker si vse pripravi že večer prej. Dvakrat tedensko, ob sedmih, sledi kondicijski trening, nato pa še teniški trening. Vsak dan gre zatem v šolo k pouku, ki traja približno do 13:30 ure, nato spet trening tenisa in čas za šolske obveznosti. Kaja Juvan pravi, da je tenis del njene družine, njena strast pa se je rodila na Velem Lošinju, kjer vsako leto tudi dopustuje s starši.

Kaja Juvan se za grand slam turnir mladincev ni kaj dosti pripravljala, saj je moralo zaključiti letnik in s tem tudi svoje šolske obveznosti. Med pripravami je odšla v London, kjer je 5 dni zgolj trenirala. Že na pripravljalnem turnirju je precej dobro igrala, kar pa je bila njena prednost, Prvi krog Wimbledona ji ni šel gladko, kajti v finalu pripravljalnega turnirja je doživela poškodbo. Z Olgo so svoje nastopa zatem zgolj stopnjevale in enostavno osvojile naslov. Kaja Juvan je prepričana, da je lahkotnost gibanja najbolj cenjena kvaliteta v tenisu.