Jacuzzi predstavlja oazo sprostitve in udobja

Jacuzzi povezujemo z sprostitvijo in užitkom. Veliko ljudi jacuzzije uporablja samo v wellness centrih, mnogi pa so si ta luksuz privoščili kar doma. Za nakup jacuzzi bazena lahko obiščete spletno stran Jobplus.si, kjer bo vsak našel jacuzzi po svojem okusu. Njihovi strokovnjaki vam bodo svetovali kako do najoptimalnejšega modela jacuzzija, ki bo ustrezal vašim željam in seveda tudi proračunu. V nadaljevanju pa lahko preverite kakšne so prednosti te čudovite naprave.

Prednosti uporabe jacuzzija

Ker jacuzzi ne ponuja samo sproščanja ampak pozitivno vpliva tudi na zdravje in dobro počutje, si preberite naslednje prednosti, ki jih ponuja:

Sprostitev in zmanjšanje stresa

Znano je, da topla voda pomaga pri sproščanju mišic in zmanjšuje napetost v njih. Ko se usedete v toplo vodo se žile razširijo, saj se vaša telesna temperatura poveča in se s tem izboljša krvni obtok. Prav tako pri tem igrajo veliko vlogo tudi masažni curki, ki delujejo na točno določene točke na telesu. To pa spodbuja sproščanje endorfinov, naravnih telesnih sredstev za lajšanje bolečin. Poleg tega pa toplota pripomore tudi k sprostitvi in miru. Masažni curki stimulirajo krvni obtok, kar prispeva k boljšemu delovanju srca in ožilja.

Jacuzzi

Boljši spanec

Če se soočate s slabim spancem lahko poskusite moč jacuzzija. Sprostitev, ki jo prinaša jacuzzi lahko pomaga pri boljšem in globljem spancu. Telo se namreč hitreje sprosti, kar je zelo koristno za tiste, ki se soočajo z neprespanimi nočmi ali drugimi težavami povezanimi s spanjem.

Bolečine v mišicah in sklepih

Ne smemo pa pozabiti na to, da masažni mehurčki niso namenjeni samo masaži ampak le tej zmanjšujejo vnetja in izboljšujejo gibljivost sklepov. Topla voda je kot naravni analgetik. Zmanjšuje namreč bolečine in togost mišic. Če boste jacuzzi velikokrat uporabljali lahko deluje tudi kot rehabilitacija po poškodbi. To pride predvsem prav pri športnikih, saj se pogosto srečujejo s poškodbami, prav tako pa jacuzzi pospešuje sam proces celjenja.

Socialni vidik

Za mnoge pa seveda jacuzzi ni nekaj s čimer namerno zdravijo svoje bolečine, vendar gre predvsem za  preživljanje kvalitetnega prostega časa z družino in prijatelji. S tem lahko dosežemo prijetno vzdušje, srečanja se zato spremenijo v družinske dogodke, kjer se ljudje zbirajo, sproščajo in uživajo v prijetnem okolju. Nevede jacuzzi ustvarja trajne spomine in prispeva k bolj povezanim odnosom med prijatelji in družino.

Kako izbrati pravi jacuzzi?

Seveda je potrebno pri izbiri jacuzzija pomembno upoštevati več dejavnikov, kot so:

  • Velikost in kapaciteta: ko izbirate velikost je potrebno vedeti koliko oseb bo največ časa preživelo v jacuzziju. Glede na to se namreč razlikujejo velikosti. Če nameravate jacuzzi uporabljati samo vi in morda vaš partner je najbolje, da izberete jacuzzi manjše velikosti. Če pa ste si zamislili jacuzzi uporabljati tudi za druženja in večje število ljudi, boste potrebovali večji jacuzzi, kateri lahko sprejme tudi do šest ljudi.
  • Funkcije masaže: vsak jacuzzi ima svoje masažne funkcije. Preverite, ali jacuzzi omogoča prilagoditev moči in vrste masaže, da bo ustrezala vašim potrebam.
  • Lokacija: jacuzzi lahko postavite kamor si sami najbolj želite. Lahko je to v notranjih prostorih ali pa zunaj ob bazeni in podobno.

jacuzzi

Ugotovili smo torej, da jacuzzi ni namenjen samo razvajanju in sproščanju ampak je koristen tudi, ko gre za zdravstvene težave in splošno počutje. Vse od zmanjšanja stresa pa do izboljšanja krvnega obtoka in lajšanje bolečin – prednosti in koristi so številne. Ob nakupu se seveda osredotočite na vaše želje in potrebe, saj boste le tako lahko maksimalno izkoristili vse kar jacuzzi nudi. Nadgradite svoj dom z oazo sprostitve in užitka. Vrjamite ne bo vam žal. Vsak od nas potrebuje vsaj deset minut na dan časa zase – jacuzzi je prava rešitev za to, čeprav verjamemo, da na to niste pomislili. Obiščite spletno stran Jobplus.si in si s pomočjo strokovnjakov zagotovite to kar potrebujete.