Izvirna poslovna darila lahko pritegnejo veliko novih poslovnih partnerjev

Se bliža kakšna pomembna obletnica vašega podjetja, ki jo boste proslavili skupaj s poslovnimi partnerji? Ste ravnokar končali uspešno sodelovanje z vašim zvestim poslovnim partnerjem in mu želite zato pokloniti majhno pozornost? Boste morda sklenili novo partnersko razmerje in želite svojega novega poslovnega partnerja navdušiti z izvirnim darilom? Izvirna poslovna darila so ključnega pomena za ohranjanje in utrjevanje poslovnih vezi v svetu marketinga in še kje.

Ne glede na to, ali gre za starega ali novega poslovnega partnerja, za dolgoletno ali le kratkotrajno in bežno partnerstvo so izvirna poslovna darila garancija za to, da boste v očeh poslovnega partnerja videti pozoren in korekten partner, na katerega se lahko vedno zanesejo. To vam bo prineslo tudi dober ugled in zagotovo vas bo kmalu kontaktiral še kdo, ki bi želel sodelovati z vami.

izvirna poslovna darila
Izvirna poslovna darila so ključnega pomena za ohranjanje poslovnih vezi.

Izbira pravega poslovnega darila

Preden se odločite, kakšno darilo boste poklonili poslovnemu partnerju, se je dobro malo pozanimati o njem – predvsem, s čim se ukvarja, kaj mu je všeč … Zelo nerodno bi namreč bilo, če bi nekomu, ki je vegetarijanec podarili košarico mesnatih dobrot, četudi gre za vašo blagovno znamko. Takšno darilo bi vašega poslovnega partnerja prej odvrnilo kot pa pritegnilo k sodelovanju z vami. Seveda pa je dobro, če poslovno darilo predstavlja vas in vaše delo, saj si vas bodo partnerji na ta način bolj zapomnili in vas poklicali k sodelovanju, ko bodo potrebovali vaše usluge. Da bo darilo še bolj posebno, mu dodajte kakšno posebno noto, na primer vaš logotip ali pomenljiv citat.

Izvirna poslovna darila – čokoladna presenečenja in praznične sladkosti

S čokoladnim izborom skoraj zagotovo ne morete zgrešiti. Vsak se rad kdaj pa kdaj posladka s koščkom čokolade ali majhne sladice. Lahko gre za tradicionalne okuse (na primer mlečna čokolada), lahko pa ste bolj izvirni in svoje poslovne partnerje presenetite z neobičajnimi okusi čokolade, po katerih si vas bodo zapomnili. Povežite se s kakšno priznano čokoladnico in ustvarite unikatne čokoladne tablice, narejene posebej za vaše poslovne partnerje.

Lahko pa za vaše poslovne partnerje pripravite izvirna poslovna darila, kot so čokoladna presenečenja. Gre za medene čebelice, čokopalčke, hrustljave srčke, čokolade s solnim cvetom, itd. Če vas nič od tega ne prepriča, poskusite s sladkimi poljubčki, zelo priljubljena darila pa so tudi truffleji s šampanjcem, konjakom, ginom in viskijem.

Če boste svoje poslovne partnerje obdarovali v času božično-novoletnih praznikov, potem jih presenetite s prazničnimi darili, ki jih bodo spomnili na domače vonjave, ko doma vse diši po piškotih in cimetu ali ostalih božičnih jedeh. Ob tem zagotovo ne bodo ostali ravnodušni.

izvirna poslovna darila
Poslovne partnerje lahko presenetite s čokoladnimi presenečenji.

Izvirna poslovna darila za dolgoletne partnerje

Z dolgoletnimi poslovnimi partnerji ste gotovo že stkali pristne in trdne vezi, zato je izbira poslovnih daril za te partnerje še toliko bolj pomembna. Presenetite jih z majhnimi paketi zdravja, ki vsebujejo slovenski med, zapakiran v lepe kartonske škatlice, ali pa domače marmelade, ki bodo ljudem polepšala marsikatero jutro. Svoje partnerje lahko presenetite tudi z elegantnimi stekleničkami z malinovim, žajbljevim, robidovim, višnjevim, jabolčnim, slivovim ali smrekovim žganjem v kombinaciji s suhim sadjem. Za še večji estetski učinek izberite žganje s celim sadjem, ekološko penečo medico ali obogatene praline.

Izvirna poslovna darila za razvajanje doma

Poslovna darila so lahko namenjena tudi domači uporabi. Poslovnim partnerjem podarite brisače v platneni vreči, dišeče solne kopeli, odeje, darilne sete, copate, skodelice ali kaj podobnega. Da bo darilo še bolj osebno, lahko izberete personalizirane izdelke, ki bodo darilu dodali osebno noto in bodo imeli zato še večjo vrednost. S personaliziranimi darili boste poskrbeli tudi za lastno promocijo in morda boste na ta račun pridobili še več poslovnih partnerjev.

izvirna poslovna darila
Presenetite poslovne partnerje z darili s slovenskim pridihom.

Izvirna poslovna darila s slovenskim pridihom

Če sodelujete s tujimi poslovnimi partnerji, potem so poslovna darila s slovenskim pridihom odlična izbira. S tovrstnimi darili boste poslovnemu partnerju izkazali naklonjenost, poskrbeli pa boste tudi za promocijo Slovenije in njene kulinarike ali kulture. Podarite poslovnemu partnerju steklenico slovenskega oljčnega olja iz slovenskih oliv, slovenski med vrhunske kakovosti, lectovo srce, pristno slovensko vino ali kaj drugega, za kar menite, da si vas bodo partnerji zapomnili.

Izvirna poslovna darila uporabne vrednosti

Podarite vašim poslovnim partnerjem barvite vrečke različnih dimenzij za različne priložnosti. V vrečke lahko date še kakšno majhno pozornost, na primer nogavice, beležko ali pisalo z vašim logotipom.

Vse več pozornosti se v zadnjem času daje tudi skrbi za okolje, zato bodo poslovna darila, ki so skrbna do okolja zagotovo naredila še večji vtis na vašega poslovnega partnerja. S tem boste pokazali, da ste odgovorni do okolja in da vam ni vseeno, v kakšni družbi živite. Tudi ekološka poslovna darila so lahko kakovostna, praktična in estetsko zelo dovršena.

Izbiri poslovnih daril velja nameniti kar nekaj pozornosti, saj so odraz vaše vizije in vašega podjetja. Z njimi se predstavljate svojim poslovnim partnerjem, ki si o vas ustvarijo določeno mnenje. Če jih boste presenetili, se bodo zagotovo želeli povezati z vami, če pa jih boste razočarali pa bodo morda tudi prekinili sodelovanje. Seveda pa ni vse le v poslovnih darilih, ampak tudi v delovanju vašega podjetja, zato se potrudite tudi pri kakovosti vaših izdelkov.