Izognite se presenečenjem na dopustu z napovedjo za vreme Hrvaška

Se odpravljate na dopust na Hrvaško? Vreme je zelo pomembno na vsakem dopustu, saj lahko oblačno ali deževno vreme pokvari vaše načrte. Ne dovolite, da vam vreme pokvari vaš dopust in poglejte napoved za vreme Hrvaška.

Hrvaška je ena izmed najbolj popularnih počitniških destinacij v Evropi zaradi svojih čudovitih mest, mnogih otokov, lepo urejenih plaž in ugodnega podnebja. Vreme Hrvaška je zelo ugodno zaradi zmernega podnebja, zaradi katerega je obisk Hrvaške idealen skozi celo leto. V notranjosti prevladuje zmerno celinsko, vzdolž jadranske obale pa mediteransko podnebje. Zime so deževne in mile z temperaturo morja približno 12°C, poletja pa suha in topla z temperaturo morja približno 25°C. Jadranska obala je ena najbolj sončnih v Sredozemlju, saj ima na leto več kot 2.600 sončnih ur, plaže pa so peščene ali kamnite ter zelo urejene.

vreme Hrvaška

Če se odpravljate na dopust na hrvaško, zagotovo želite pred odhodom od doma pogledati zanesljivo napoved za vreme Hrvaška. Hrvaške plaže so zelo popularne med slovenskimi turisti. Večina se jih za hrvaško odloča predvsem zaradi tega, ker so blizu domače dežele, so počitniških krajev že navajeni ali pa ker imajo tam svoje prikolice in apartmaje. Najpopularnejši hrvaški kraji med družinami z otroci so Brela, Crikvenica, Baška, otok Krk, Cres, Lošinj, Biograd na moru, Omiš in Brela, saj so cene zelo ugodne, plaže pa urejene. Vsi se v vročih poletnih dneh na morju radi namakamo, plavamo, se potapljamo, vozimo s čolnom, lovimo ribe, sončimo in sprehajamo ob obali, saj je dopust pravi čas, da se spočijemo ter si opomoremo od težkega vsakdanjega dela, ki ga opravljamo v službah. Da pa bi počitniške dneve čim bolj izkoristili, pa je potrebno lepo vreme. Že pred odhodom na hrvaško obalo se moramo pozanimati o vreme Hrvaška, ki pa ni vedno zanesljivo, saj je vreme zelo težko napovedati zaradi nenehnih sprememb ozračja. Zanesljivo in natančno napoved za vreme Hrvaška lahko najdete na spletni strani http://www.vremehrvaskatakoj.com/, da boste lahko svoje dopustniške načrte uskladili z vremenom.