Izlet v prelepo Prago

Vsi ste že najbrž večkrat slišali kako lepo je mesto Praga, ki se nahaja na Češkem. Izlet v Prago je prav lepo opisal gospod Tomaž Gorec, ki ima zelo rad potovanja. Na Češkem so cene zelo ugodne, kjer dobite pivo že za 1 evro, kosilo pa stane od 12 do 15 evrov, če res ne zavijete v najboljšo restavracijo.

Izlet v Prago traja nekje 8 do 9 ur iz Slovenije, če ni pretirane gneče. Največkrat uporabljena pot je mimo Dunaja, pa vendar so tam največkrat zastoji. Druga možnost je, da greste mimo Linza, pot je sicer nekoliko daljša pa vendar bolj prijetna in zanimiva. V eno smer je iz Ljubljane skoraj 700 km z avtom, za vse ki obožujete potovanja z avtom. Tudi apartmaji in hoteli niso pretirano dragi, prenočišče za dve noči za dve osebi vas pride okoli 130 evrov, kar je okoli 30 evrov na osebo na dan.

izlet v Prago

Izlet v Prago se vam res izplača, saj je Praga mesto doživetji. Tam res lahko uživate v lepotah, ki jih je zgradil človek. Nujno si morate pogledati Karlov most, ki je arhitekturno zelo zanimiv poleg tega pa na njemu ustvarja veliko uličnih umetnikov, glasbenikov in slikarjev. Druga stvar, katero vam ponuja izlet v Prago je seveda Praški grad, ki vam ponuja razgled na celo mesto, arhitekturno pa marsikoga pusti brez besed. Človek si mora kar vzeti dva ali tri dni, da obišče tudi stari mestni trg, katedralo svetega Vida, hrib Petrin ter ostale znamenitosti, ki jih kar ne zmanjka.

Za izlet v Prago z avtom morate kupiti Avstrijsko vinjeto, ki za 15 dni stane 8.90 evra, Češko vinjeto za 10 evrov. Če boste šli v Prago preko Linza morate tudi dvakrat plačati tunel, ki v obe smeri stane okoli 15€. Ponudb za prenočitev imate ogromno, nekaj ponudb imajo tudi na spletni strani Mestoidej. Izlet v Prago vam res priporoča vsak, ki je že bil tam. In tudi sam se bom nekoč vrnil.