Istanbul je mesto mnogih mošej

Ljudje radi potujemo in vedno iščemo destinacije, kjer bomo veliko videli in seveda tudi doživeli. Eno izmed res super mest, v katerega se naj odpravi vsak vsaj enkrat, je tudi Istanbul. Mesto razsežnosti in pa edino mesto, ki se nahaja na evropski in azijski strani Turčije. Mesto kot samo skriva veliko in ljudje, ki so ga že obiskali pravijo, da te potem mesto samo vleče nazaj, da ga obiščeš. Vse o Istanbulu lahko tudi izveste na novicah danes, kjer so vam mesto tudi predstavili.

istanbul

Istanbul je torej mesto, ki se ga zagotovo splača obiskati. Kot sem rekla skriva veliko. Drugače pa, če ste ljubitelj Turških serij, jih je na naših televizijah veliko in večina od njih je tudi posneta v Istanbulu. V mestu so najbolj značilne mošeje. Teh se po celotnem Istanbulu skriva več kot 3000. Morate pa za vstop imeti pokrite kolena in ramena in prav tako morajo imeti ženske pokrite lase. Notranjosti mošej so še bolj čudovite, kot pa same zunanjosti. Še ena velika zanimivost Istanbula so pa javna stranišča, le teh je okoli 1400. To vemo, da je še kako pomembno, saj recimo v Evropi javna stranišča le težko najdeš. Istanbul je tudi mesto na sedmih gričih. Ko ga obiščete pa ne pozabite tudi na burek in pa čaj ali kavo. Le to se vse razlikuje od tega kar smo mi navajeni.

Ljudje pa v Istanbul ne hodijo samo zaradi mošej in vseh drugih znamenitosti, ampak tudi nakupovat. Tam imate tako imenovan Grand bazar, kjer imate več kot 4000 trgovin. To je najbolj znamenita tržnica v Istanbulu, zato tudi tukaj pričakujte gnečo turistov in domačinov. Do Istanbula najhitreje pridete z letalom, vozijo tudi iz Ljubljane. Prav tako se pa vedno več ljudi v Istanbul odpravlja tudi z avtom, je pa seveda pot dolga. Za tiste, ki ste navajeni dolgih voženj vam to ne bo težko.