Hladilniki so super izum zato, da lahko vanje spravimo hrano, ki obstoji dlje časa. Vendar je izbira hladilnika kar zahtevna naloga, saj jih je na trgu precej modelov in se je težko določiti, katerega bi izbrali. Vsi hladilniki hladijo, vendar nekateri drugače od drugih. Zato si je treba določiti parametre, po katerih se odločimo, kateri hladilnik je za nas ustrezen in za kateri prostor. Te super hladilne naprave so danes že skoraj v vseh prostorih. V kuhinjah so bolj veliki, v ostalih prostorih manjši, da ohladijo vsaj pijačo, sladoled ali kaj podobnega, kar imamo lahko takoj pri roki.
Hladilniki so lahko enojni, dvojni, z zamrzovalnimi omarami ali s predalniki in z več vrati ter deli. Zelo popularni so ameriški hladilniki, kateri so precej veliki in v več delih. Njihova prednost je, da je zamrzovalni del ločen od ostalih delov, ki lahko hladijo različno in so namenjeni razni hrani. Nekatera hrana mora biti zamrznjena, druga dobro ohlajena in tretja malo hlajena, da ne propade. Mednje na primer sodijo jagode, ki ne smejo biti preveč hlajene, kot tudi ne solata na primer. Medtem, ko morajo biti mečni izdelki ali meso zelo hlajeni.
Zamrznjena zelenjava je dolgo obstojna, vendar mora biti v zamrzovalniku, ki je lahko posebej. Najprej, preden nabavite hladilnik, se vprašajte, kaj potrebujete in katero hrano jeste ter koliko vas je. Glede na to izberete velikost hladilnika in funkcionalnosti. Nekateri hladilniki so pametni. Te imajo radi mlajši, ki lahko s kalilnikom komunicirajo preko interneta, ali mobilnega telefona in v njem vidijo, kaj se dogaja. Hladilnik pošlje lahko fotografijo notranjosti, kaj je v njem in pove, kdaj je treba katero hrano kupiti ter kateri hrani bo potekel rok uporabe.
Na ta način boste imeli v njem vse podi nadzorom. Hkrati pa ne boste preveč kupovali tega, kar že je v njem ali da bi ostali brez določene hrane, ki vam prija in ste pozabili, da je nimate več. Vmes lahko tudi kdo hrano poje, to vam hladilnik sporoči. Bi ga imeli?