Glasbena šola – ja ali ne?

Je glasbena šola primerna za vašega otroka? Se vam zdi, da je glasbena šola Ljubljana odlična priložnost, da vaš otrok razvije kakšne skrite talente? No, najverjetneje se ne motite, zato ga vpišite čimprej!

Glasbena šola je od nekdaj veljala kot pomembna ustanova, ki močno vpliva na vzgojo in razvoj naših otrok. Starši otrok, ki jo obiskujejo, so mnenja, da je glasbena šola pomembna predvsem pri uveljavljanju discipline in samodiscipline pri otrocih. Namreč eno je šola, drugo pa je glasbena šola. Naj pojasnimo – običajna šola je obvezna in zato otroku toliko manj ljuba, medtem ko pa za glasbeno šolo to ne velja, saj le-ta ni obvezna, ampak se otrok sam ali s pomočjo staršev odloči, da jo bo obiskoval. Veselje je zato toliko večje, saj v to (načeloma) ni prisiljen, ampak to počne iz lastne želje po znanju oziroma igranju nekega instrumenta. Seveda to tudi pomeni, da bo imel več obveznosti, ki pa jih bo lahko reševal sprosti, če bo le imel dovolj samodiscipline. Glasbena šola ima prav tako teste in izpite, tako teoretične kot tudi praktične, zato mora biti samodisciplina res ogromna. Takšnim otrokom, ki to osvojijo v mladih letih, je potem zagotovo lažje tudi na fakulteti, saj vsi dobro vemo, da tam ni nekega prisilnega organa, ki bi študente silil k udeležbi na predavanjih. Če je oseba že od prej navajena takšne discipline, potem bo tudi med študijem redno obiskovala predavanja in lažje zaključila študij.

glasbena Å¡ola

Glasbena šola pa bo seveda poskrbela tudi za to, da izpolni svoj prvoten namen – vaš otrok se bo naučil čudovito prepevati ali pa igrati izbrani inštrument in nikoli ne veste – morda pa res v sebi skriva neverjetne talente, ki ga lahko ponesejo v svet slave in glasbe in seveda tudi odličnega zaslužka.