Fizioterapija

V primeru da ima oseba fizične težave naprimer z ravnotežjem, močjo, vzdržljivostjo in podobno, ki nastanejo zaradi različnih bolezni ali poškodb, je priporočljiva fizioterapija. Pogoste težave ki zahtevajo fizioterapije so nevtrološke bolezni, nekatere od teh bolezni so možganska kap, tumor na možganih, težave z ravnotežjem, mišična distrofija, demenca in še veliko drugih je. Takšne bolezni je priporočlijo zdraviti s strokovnjaki, svojci in medicinskem osebjem, tako lahko oseba najbolje zdravi svoje težave. Zato je fizioterapija na domu odlična izbira v sloveniji jih lahko naročimo na https://www.therapia-dom.si .

Fizioterapija je pogosto zahtevana po možganski kapi. Najpogostejše diagnoze možganske kapi so popolno ali delno nezmožnost premikanja roke ali noge, težave pri požiranju, neprepoznavanje svojcev, motnje vida, nezainterisiranost, bolečine na ohromelih delih telesa nepokretnost, slabo ravnotežje in še nekaj drugih. Za najboljšo možno rehabilitacijo se bolniki odločajo za fizioterapijo na domu pred in po zdravljenju v zdraviliščih in rehabilitacijskem centru. Pogoste težave z naštetimi diagnozami so slabo ravnotežje, različne težave s hojo, nepokretnost, težave z nošenjem bremen, težave z vsakodnevnimi aktivnostmi in še nekatere druge.

fizioterapija

Bolezni lahko poškodujejo naše mišice do točke ko jih ne uporabljamo več toliko kot bi jih morali saj nas takrat ž preveč bolijo. Ko mišic ne uporabljamo več toliko kot bi jih morali začnejo propadati, da to preprečimo potrebujemo fizioterapije. Ker bolniki pogosto ne morejo hoditi ali pa nimajo prevoza do ambulante je potrebna fizioterapija na domu. Takšne fizioterapije potekajo posamično tako se lahko terapevt osredotoči na enega bolnika in mu tako omogoči boljšo fizioterapijo, za čimboljše rezultate terapevt preveri kaj je bolnik zmožen, za tem terapevt bolniku pokaže vaje in mu pomaga pri njih. Terapevt določi vaje glede na sposobnosti bolnika.

Fizioterapija lahko nekaterim olajša vsakodnevna opravila ki jih sedaj opravlja težko ali pa jih sploh ne more. V primiru da poznate osebo ki potrebuje fizioterapijo na domu ali pa jo celo sami potrebujete si poglejte zgornjo povezavo.