Danes je tehnologija v zelo hitrem razvoju

Računalništvo in tehnologija se v 21. stoletju zelo hitro razvijata. V samo parih letih smo prišli do pametnega telefona, a pred letom 2000 nihče niti pomislil ni na kaj takega, kje šele da bi si ga lahko predstavljali. Še petnajst let nazaj niti interneta nismo mogli imeti vsi, vsak dom, danes ima svojo internetno povezavo že vsak posameznih na telefonu, ne le na računalnikih ali domovih.tehnologija

Vsekakor je res, da tehnologija v današnjem času zelo hitro napreduje, kar je lahko dobro in morda tudi ne. Je že res, da si lahko z današnjo tehnologijo pomagamo pri opravljanju vsakodnevnih aktivnosti in da nam lahko zelo olajša vsakodnevno delo pa vendarle je to res tako zelo dobro. Na trenutke se zdi, da nas bo ravno vsa ta tehnologija, ki smo ji sami pripomogli v razvoj zasužnjila. Vsekakor je dobro, da nam pripomore pri na primer delu v pisarnah, na gradbiščih, proizvodnji in lahko bi rekli, da vsepovsod, tudi doma. Pa vendar, če pogledamo iz druge plati morda to res ni tako zelo dobro kot se sliši. V tovarnah delavce zamenjujejo napredne mašine in stroji, ki sami opravljajo delo s programi, ki jim jih vnesemo in posledično ostajajo ljudje brezposelni. Tudi doma vse več vsakodnevnih opravil, opravijo namesto nas naprave, ki jih kupujemo. Danes obstajajo že strojčki, ki sami mesijo testo za kruh. Morda se na prvi pogled sliši zelo dobro, saj tako nam ni treba početi skoraj nič. In tako marsikdo reče sedaj bom imel pa veliko več časa zase in kaj se zgodi posledične res ne delamo skoraj nič, tudi gibljemo se ne toliko kot bi se morali in zato postajamo vse bolj negibčni, a to vsekakor ni dobro za naše zdravje.

Konec koncev ljudje vse več časa preživimo za svojimi namiznimi računalniki, prenosniki, tablicami in tudi telefoni, pa mislimo kako kvalitetno preživljamo prosti čas. Še tisto malo časa, ki nam ostane ga ne izkoristimo za druženje, vendar ga raje preživimo na socialnih omrežjih. Vsi mislimo kako smo družabni in imamo veliko prijateljev. Pa je temu res tako? Po cele dneve preživimo na socialnih omrežjih, ko pa se dobimo v družbi pa se niti pogovarjati ne znamo. Še ko odidemo v bar na pijačo, namesto da bi se res družili in pogovarjali, vsak strmi v svoj telefon in navsezadnje niti ne ve kaj bi povedal. Včasih ko pomisliš malo bolje vidiš, da nas bo navsezadnje tehnologija, ki naj nam bi bila v pomoč zasužnjila. Vsekakor bi bilo včasih bolje dvakrat premisliti in morda telefon pustiti doma in res uživati življenje.