Črnilo za tiskalnik je na voljo tudi v stekleničkah

Tiskalnike oz. fotokopirne stroje lahko dandanes najdemo že skoraj v vsakem domu, sploh če je narava našega poklica taka, da lahko delamo od doma in si moramo stalno fotokopirati takšne in drugačne papirje. Črnilo za tiskalnik morate tako kar pogosto menjati, kar vas lahko stane kar nekaj denarja na leto.

Morda živite kje v mestu ali pa vsaj zelo blizu mesta in ste navajeni, da ko potrebujete kakšno fotokopijo enostavno zavijete v najbližjo fotokopirnico, ali pa imate v stanovanjskem bloku nameščen celo lasten printbox, ter na ta način natisnete vse, kar potrebujete. Če pa živite nekje na podeželju, vam verjetno ta opcija ni najbolj učinkovita niti z ekonomskega niti s časovnega vidika – če bi se za vsako fotokopijo vozili v mesto, bi porabili kar nekaj bencina in časa. Zagotovo pa je epidemija covida-19 spremenila tudi navade meščanov, še posebej takrat, ko je bilo javno življenje popolnoma zaprto – takrat enostavno niste mogli priti do fotokopirnice ali uporabljati javnih printboxov, zato so bili nekateri prisiljeni kupiti svoje lastne tiskalnike. A če si kupite tiskalnik, potrebujete tudi črnilo za tiskalnik. Na trgu najdete mnogo vrst in pakiranj črnil, vse od običajnih pa do XXL pakiranj, od originalnih embalaž pa do ponaredkov (ki so, seveda, bistveno cenejši, a če boste tiskalnik peljali na servis, vam garancije v tem primeru ne bodo upoštevali, saj zahtevajo original črnilo za tiskalnik).

črnilo za tiskalnik
Poleg običajnih kartuš, ki se ob pogostem fotokopiranju kar hitro izpraznijo, so vam na voljo tudi črnila v stekleničkah, ki vam omogočijo, da kartuše ponovno napolnite, s čimer nekoliko prihranite. Črnilo za tiskalnik v steklenički lahko kupite v posameznih pakiranjih (torej posamezno pakiranje modre, rumene, črne itd. barve), veliko cenejša možnost pa je, če jih kupite več v paketu. Če vas je strah, da bo s polnjenjem kartuš imeli preveč »umazanega« dela, morate vedeti, da vam je na voljo tudi pribor za polnjenje kartuš – injekcijska igla, ki poskrbi, da za vami ne bo ostala niti kapljica polnila.