Čili vino za gurmane

Imate radi nenavadna in okusna vina? Če je vaš odgovor pritrdilen, ste zagotovo že slišali za čili vino. Govorim o enem in edinem čili vinu na svetu, ki sta ga ustvarile dve sodelujoči se družini. Začetki sodelovanja so v letu 2014, sodelovala pa je kmetija Vizjak in vinogradništvo Kolar. Lahko si ogledate njihovo spletno stran, ki jo najdete na https://www.chilli-wine.com, si v celoti preberete njihovo zgodbo in si poleg še naročite steklenico tega žlahtnega vina.

čili vino

Njihovi začetki namreč niso bili tako okusni, kajti prvo čili vino, ki so ga ustvarili, je imelo preveč izrazit okus. Ker niso bili zadovoljni z izdelkom ga tudi niso predstavili javnosti. Leto kasneje je vinogradništvo Kolar imelo zopet na zalogi vino, čili vino pa je nato uspelo. Bolje so se pripravili na sam proces. Za izdelavo čili vina so skrbno izbrali različne vrste grozdja ter z veliko previdnostjo dodajali čili in sadne priokuse. Rezultat je bil izredno zadovoljivo čili vino, ki zadovolji še tako zahtevne goste. Ker so hoteli zajeti večji spekter ciljne publike za svoj izdelek so ustvarili dve vrsti vina, torej rose in belo vino. Sweet Rose ustvarjen iz rumenega muškata v roza barvi, ima edinstveno aromo divjih jagod. V vinu se nežno skriva pikantnost čilija in nežen okus vina. Tovrstno vino se odlično poda v posebnih in romantičnih trenutkov v dvoje. Belo vino ali Semi Sweet White posamezniku pričara izjemno magično doživetje, ki ga ni moč ponoviti. Namreč tovrstno vino odlikujejo različne vrste vinskih trt in nežen dotik čilija. Vse skupaj se izredno elegantno zlije v vaših ustih.

Čili vino je odlično darilo, odlično pa je tudi za nazdravljanje ob posebnih priložnostih in praznikih. Vas in vaše bližnje navda z edinstvenim okusom čilija in cvetic, hkrati pa so mu dodane še arome sadja. Produkt dveh družin je resnično unikaten.