Cena srebra je odvisna od več dejavnikov

Srebro velja za eno izmed najbolj cenjenih kovin na svetu, saj se ponaša s številnimi odličnimi lastnostmi. Cena srebra je odvisna od več dejavnikov, zagotovo pa velja, da je srebro cenejše od zlata kar pripomore k njegovi širši dostopnosti.

Srebro je znano po svoji vsestranskosti, saj se lahko uporablja v najrazličnejših panogah – od nakita, umetnosti, industrije pa vse do investicij. Srebro nas zagotovo prepriča s svojo sijočo belo barvo poleg tega pa je odporen proti oksidaciji, zato bo srebrn nakit vsaj nekaj let izgledal kot nov. Zaradi svoje lepote in možnosti enostavnega oblikovanja je zelo priljubljen v modni industriji, uporabljajo pa ga tudi v dekorativnih elementih. Gotovo tudi sami uporabljate srebrn pribor, morda se v vašem stanovanju najde kakšna dekorativna figura iz srebra ali pa imate vsaj kakšen srebrn okvir za sliko, ogledalo itd. Ker je srebro znano po svoji toplotni in električni prevodnosti je zelo cenjeno tudi v elektronski industriji, zdravstvena stroka pa ga ceni predvsem zaradi antibakterijskih lastnosti – uporabljajo ga v srebrovih nanodelcih v oblogah za rane in ostalih medicinskih pripomočkih. Ena izmed možnosti uporab srebra pa je tudi investiranje vanj. Mogoče ga je kupiti v različnih oblikah, vključno s srebrnimi palicami, kovanci in srebrnimi skladi. Srebro je cenovno dostopnejše kot pa zlato, zato je investicij v srebro vse več. Cena srebra pa je odvisna od več dejavnikov, denimo od ponudbe in povpraševanja na trgu, od gospodarskih razmer (gospodarska stabilnost oz. nestabilnost), vrednosti ameriškega dolarja (srebro se namreč trguje v tej valuti, zato šibkejši kot je dolar, dražje je srebro) in geopolitičnih dogodkov – konflikti, politične napetosti in podobno. Najbolje je, da se na spletu pozanimate o trenutni ceni srebra in nato presodite, ali se vam splača investirati ali ne.

cena srebra
Naložbeno srebro je zelo priljubljeno.

Srebro je zagotovo ena izmed najbolj cenjenih kovin na svetu. Uporablja se lahko v različne namene, ker pa je srebro cenejše od zlata, so tudi investicije v srebro vse pogostejše.