Kakšna je cena sončne elektrarne

Danes je prehod na obnovljive vire energije ne le odgovorna, ampak tudi pametna odločitev. Investirate namreč v svojo boljšo in lepšo prihodnost. Cena sončne elektrarne je danes že veliko bolj dostopna, kar je tudi razlog, da vsako leto beležimo vse več sončnih elektrarn, namenjenih samooskrbi. Z izgradnjo sončne elektrarne postanete energetsko neodvisni in samozadostni. Ker pa si tudi ponudniki sončnih elektraren prizadevajo, da bi ta odlična energetska rešitev prišla v vsak dom, vam ponujajo številne ugodne načine financiranja in subvencije iz Eko sklada. Cena sončne elektrarne tako danes ne predstavlja več nedosegljivega projekta.

cena sončne elektrarne

Različni dejavniki, ki vplivajo na ceno

Seveda pa cena sončne elektrarne ni enoznačna, saj na njo vpliva več različnih ključnih dejavnikov. Glavni dejavnik, ki vpliva na ceno elektrarne je njena proizvodna moč. Najpogosteje so standardne sončne elektrarne za samooskrbo vezane na 10 kWp, 5 kWp ali 1 kWp moči proizvajanja sončne energije. Ne glede na to, kako močno sončno elektrarno boste izbrali, bo ta ključno pripomogla k vaši energetski osamosvojitvi od dobavitelja elektrike. S pomočjo sončne elektrarne boste glavnino porabljene elektrike pokrili sami. Tako boste na mesečni ravni prihranili kar nekaj denarja.

Drugi pomembni dejavniki, ki poglavitno vplivajo na končno ceno sončne elektrarne in pa na razlike v cenah so lega panelov na objektu, število nameščenih panelov, velikost površine nameščanja, vrsta uporabljenih materialov ter izbira proizvajalca in montažerja.

Seveda pa lahko končno ceno vaše sončne elektrarne tudi dodatno znižate. Ko v obzir vzamete možnost financiranja in Eko subvencijo, ki predvideva 180 evrov na 1 kW inštalirane moči. To pa predstavlja kar od 15 do 20 odstotkov stroškov celotne investicije ugotovite, da ne gre več za tako nedosegljive sanje. Investicija v sončno elektrarno pa se vam bo povrnila zelo kmalu – nekje v roku šestih let. Verjemite v svojo energetsko neodvisnost in investierajte v svojo sončno elektrarno. Tako boste namreč naredili velik korak k boljšemu jutri, za vas in naravo.