Brusilnik Makita: Nujna izbira za vsako delavnico

Imate v lasti industrijski obrat ali pa se ukvarjate z brušenjem in poliranjem materialov? Ste eden izmed tistih domačih mojstrov, ki bi vse radi naredili sami in za vsako stvar potrebujejo posebno orodje? Potem ste zagotovo že slišali za električni kotni brusilnik. Gre za priročno orodje, s katerim je brušenje in poliranje materialov nekaj najbolj preprostega. Kaj pa če vam povemo, da obstaja med tovrstnimi orodji tudi takšno, ki je primerno tudi za rezanje in pride prav v vsakem domu ali delavnici? Ja prav ste slišali. To je električni kotni brusilnik Makita.

Za vse tiste, ki za to orodje še niso slišali, pa najprej predstavimo, kaj sploh električni kotni brusilnik je.

Kaj je električni kotni brusilnik?

Električni kotni brusilnik je ročno orodje, katerega pogosto imenujemo tudi kotni brusilnik ali kotna brusilka. Gre za orodje, ki se uporablja v industrijskih obratih najrazličnejših panog, delavnicah in tudi marsikaterem domu. Kot že samo ime pove, pa je glavni namen tega orodja predvsem kakovostno brušenje materialov. Ampak to orodje je danes še veliko več kot zgolj brusilnik.

Zaradi večletnega razvoja orodij, je namreč danes to orodje primerno tudi za poliranje in rezanje materialov. Z njim pa se lahko obdeluje skorajda vse vrste materialov, tako kovino, kot tudi les, keramiko, kamen, beton in celo granit. Kako pa se pravzaprav električni kotni brusilnik Makita uporablja?

brusilnik makita

Delovanje električnega brusilnika

Da boste bolje razumeli samo delovanje tega brusilnika, si najprej poglejmo, iz česa so sploh ti brusilniki sestavljeni. In sicer električni kotni brusilnik Makita je v osnovi sestavljen iz električnega motorja, ki poganja brusilni disk, ta disk pa je pritrjen na os brusilnika. Glavna značilnost električnega brusilnika pa je seveda ravno brusilni disk oziroma rezilo, ki se vrti in omogoča kakovostno brušenje. Ta disk je lahko izdelan iz različnih materialov, na primer iz kovine, keramike, vsebuje pa lahko tudi diamantne dele.

Sama vrsta diska je zelo pomembna predvsem takrat, ko želite brusilnik uporabljati za trše materiale in v bolj nepredvidljivih situacijah. Če je rezilo kakovostno in ozko se lahko namreč glava brusilnika hitreje vrti in bolje brusi, zaradi česar je posledično rezilo primerno za vse vrste materialov. Delo hkrati poteka temeljiteje in bolj natančno, s tankim in ozkim rezilom pa lahko dosežete tudi najbolj ozka območja, kot so na primer vogali ter občutljive površine.

Ko imate ustrezno rezilo izbrano, pa je sama uporaba orodja pravzaprav čisto enostavna. Električni kotni brusilnik Makita se vključi v elektriko in se prižge s pomočjo stikala, ki je izdelano tako, da lahko brusilko uporabljate zgolj z eno roko. Ohišje brusilnika pa je zasnovano tako, da so vsi notranji deli orodja (na primer motor in menjalnik) dobro zaščiteni pred brušenjem ter vdorom prahu in razne umazanije.

Za kaj vse se uporablja električni kotni brusilnik?

Kakšne naloge pa so torej vse možne za izvedbo z električnim kotnim brusilnikom?

Električni kotni brusilnik Makita se lahko uporablja za različne naloge, tako odstranjevanje odvečnega materiala, kot tudi oblikovanje, brušenje robov, rezanje, odstranjevanje vodnega kamna. Pa tudi za poliranje kovinskih elementov z uporabo hitro vrtečega se brusnega kolesa s tanko ploščo, rezanje cevi, pločevine, kamna in drugih materialov.

Gre torej za res priročno orodje, ki je hkrati še ergonomsko oblikovano in ima udoben oprijem, kar omogoča, da je zelo enostavno za uporabo. Brušenje poteka zelo natančno, zasnova orodja pa je lahka in kompaktna, primerna za vse vrste delavnic in tudi domove.

brusilnik makita

Zakaj izbrati ravno brusilnik blagovne znamke Makita?

Poleg tega pa je japonska blagovna znamka Makita znana po tem, da že leta izdelujejo kakovostna in trpežna orodja, ki so zanesljiva in imajo dolgo življenjsko dobo.

Njihov električni kotni brusilnik Makita je izredne kakovosti, opremljen z vrhunskimi materiali in ostrimi rezili različnih velikosti in oblik. Hkrati pa je v orodje dodana še zaščita pred ponovnim zagonom, kar pomeni, da se brusilnik ne more sam zagnati in vas ali koga drugega v okolici nehote poškodovati. Zaradi svoje oblike je tako ta brusilnik primeren tudi za dolgotrajno rokovanje in transport.

Električni brusilnik Makita je torej skorajda legenda med kotnimi brusilniki, s pravilno izbiro rezila vam lahko popolnoma olajša delo, prilagodi se vašim potrebam in vam dolgo služi pri najrazličnejših nalogah.

Koliko stane električni brusilnik Makita?

Poleg vseh zgoraj naštetih prednosti, pa vas najverjetneje zanima tudi to, koliko pravzaprav stane električni kotni brusilnik blagovne znamke Makita? Tukaj vam lahko zagotovimo, da je cena v primerjavi s tem, kako priročno je dejansko to orodje, izredno nizka.

Najbolj ugoden električni brusilnik Makita lahko namreč dobite že za okrog 50 evrov. Cena tistih z največ funkcijami in najbolj kakovostnimi rezili pa se giblje okrog 130 evrov. Kateri brusilnik boste izbrali, če najbolj ugodnega, srednjega razreda ali najbolj kakovostnega, pa je pravzaprav odvisno le od tega, kakšne so vaše potrebe in zakaj brusilnik sploh nameravate uporabljati.

Da se boste lažje odločili, si poglejte ponudbo električnih kotnih brusilnikov Makita na spletni strani Akvonij.si. Pri njih imajo pestro ponudbo brusilnikov različnih cenovnih rangov, z različnimi funkcijami ter vrsto brusilnih diskov. Poleg tega pa vam lahko njihovi strokovnjaki še ustrezno svetujejo in vam pomagajo pri izbiri najboljšega električnega brusilnika za vas.

brusilnik makita