Klasična bolonjska omaka

Bolonjska omaka je klasična omaka, ki popestri še tako raznovrstne jedi. po navadi jo zasledimo na domačih mizah, na testeninah, ki so polnega okusa in vonja. Bolonjska omaka na hitro se poda močan in čudovit okus vsaki jedi v katero si jo upamo vključiti.

bolonjska-omaka

Bolonjska omaka je italijanskega izvora saj je Italija znana po testeninah. Omako lahko vključimo tudi za pripravo drugih jedi kot so lazanja, mesnih kroglic in polnjenih paprik. Priprava. Za klasično bolonjsko omako so potrebne osnovne sestavine, ki podajo polne okuse in vonj naši prekrasni jedi Glavna sestavina omake je mleto meso, ki ga izberemo poljubno v prodajalnah. Bolonjska omaka ima čudovite  osnovne sestavine kot so čebula, česen, korenje, olje, sol. za bolj močan in izpopolnjen okus lahko dodamo tudi lovorjev list in rdečo vino v kombinaciji z svežimi lističi timijana in mletega črnega popra. Priprava za Bolonjsko omako traja vse skupaj približno uro in 15 minut. To je odvisno kako, hitro si pripravimo potrebne sestavine in potrebno orodje za pripravo te Slastne priloge ali jedi. Za pripravo omake je potrebno narezati čebulo in česen na manjše delce lahko pa jo tudi zmeljemo. Dodamo korenje, ki ga očistimo in  ostrgamo in narežemo na kocke. Na prostor za kuhanje ki je lahko štedilnik ali indukcijska plošča postavimo ponev in jo segrejemo na olju. Dodamo čebulo in jo popečemo, da je svetlo rjave barve. Dodamo še ostale začimbe in premešamo. K začimbam dodamo mleto meso in ga previdno premešam. Postavimo na manjšo temperaturo in pazimo da se nam ne prismodi. K mletemu mesu dodamo paradižnike skupaj z tekočino in jih zmečkamo z vilicami ali drugim orodjem. Kuhamo na manjšem ognju, smo pozorni in mešamo. Ko bolonjska omaka zavre ji dodamo še poljubne začimbe po lastni želji, malo rdečega vina in pokuhamo še 5 minut. Klasična omaka Bologne se je pripravljena.