Bobni so res super tolkalo

Glasbil je veliko in prav tako vsako glasbilo ustvarja svoje vrsten zvok, ki pa je tudi poseben. Ena izmed skupin glasbil so tudi tolkala, kjer notri spada veliko različnih vrst drugih glasbil, med njimi najbolj znani so pa bobni. Le te lahko vidite v veliko glasbenih skupinah in tudi veliko krat kje drugje. Kakorkoli že pa je seveda tudi tu tako, da ta inštrument ni všeč vsem.

Bobni

Bobni so glasbilo, ki ga uvršamo med tolkala. Na njih se igra tako, da se tolče s dvema palicama. Zvok jim daje nihajoča opna. Znajo pa biti res glasni in zaradi tega jih veliko ljudi preprosto ne mara. Vas pa bodo ta inštrument najbolje naučili v glasbeni šoli. Če pa imate voljo in veste, da vam lahko uspe, pa se jih lahko naučite igrati tudi sami. Poznamo pa res različne vrste bobnov. Tukaj so najprej veliki bobni. Tukaj se gre, da lahko na njih udarjate z eno ali dvema palicama. Prav tako pa morate točno vedeti na kateri del opna morate udariti, da ne pride ven napačen zvok. So pa le ti veliki nekje 70 centimetrov. Potem je tukaj majhen boben. Le ta je velik 40 centimetrov. Že po tem lahko vidite razliko med majhnim in velikim bobnom. Na majhnega pa boste udarjali z dvema palicama.

Zraven prejšnjih dveh bobnov pa poznamo potem še na primer manjši prehoden boben in pa tako imenovan hit-hat. Bobni pa niso ravno enostavni za igrati, zato je res najboljše da obiščete glasbeno šolo. Imejte v mislih, da samo igranje na boben zahteva od vas veliko energije. Pa saj ste zagotovo že videli kakšnega bobnarja, ki je pa v bistvu med koncerti res stalno v nekakšnem gibanju. Ravno zato pa pravim, da je potrebna energija za to. Se pa bobnarja vedno najbolj sliši.