Atopijski dermatitis – krema, ki resnično pomaga

Dandanes se veliko ljudi spopada s težavami s kožo, med njimi je tudi atopijski dermatitis. Še več pa se jih sprašuje, kako bi težave s kožo uspešno rešili. Pogost odgovor je krema – chicatella.si svetuje, pri kakšnih vrstah atopijskega dermatitisa je uporaba krem sploh priporočljiva in učinkovita. Sprva je potrebno problem razjasniti, saj vsaka težava na koži še ni atopijski dermatitis. Krema, ki jo izberete pa mora biti ustrezna, saj lahko drugače vaši koži še dodatno škodite.

atopijski dermatitis krema

Ko nič ne deluje in nič ne pomaga

Ljudje pogosto, v želji po dobrem izgledu, gore denarja namenimo različnim preparatom. Naš pogost odziv pa je nato negativen: ,,Pa saj nič ne deluje, ne opazim nobene razlike.” Krivci, da nič ne pomaga pa smo kar mi sami. Namreč v svoj kožni problem se ne poglobimo dovolj in ga ne razčistimo. Vsaka krema pač ni primerna za vsakogar. Dokler gre le za lepotni problem, je še vse vredu, kaj pa ko ljudje želijo na svojo roko reševati atopijski dermatitis? Krema, ki je napačna, lahko namreč naredi precej več škode.

Dermatitisi, pri katerih je uporaba naravnih krem sploh učinkovita so navadni atopijski dermatitis, ki je posledica nepravilnega delovanja kožne bariere, seboroični dermatitis, perioralni dermatitis in nekatere vrste luskavice. V prvi vrsti bi morali ljudje zamenjati mila, ki jih uporabljajo – ta bi morala biti precej bolj blaga, s pH okoli 5. Tudi tuširanje s prevročo vodo je neustrezno, še posebej pa pri tistih, ki imajo atopijski dermatitis. Krema, ustrezna seveda, ima tako pri lajšanju težav pozitiven učinek šele takrat, ko spremenimo druge navade pri skrbi za higieno.

Krema, ki vam jo predpiše zdravnik, mora biti okluzivna – to pomeni da v koži zadržuje vodo. Ta je namreč ključna za lajšanje simptomov atopijskega dermatitisa. Poleg tega pa krema ne sme vsebovati agresivnih emulgatorjev. Če želite nekaj dobrega storiti za svojo kožo, potem izberite kremo Chicatella, ki vsebuje vazelin – sestavino, ki je dokazano najboljše orožje v boju z atopijskim dermatitisom.